Overijsselse Techniekuitdaging trapt af

Overijsselse Techniekuitdaging trapt af

Zaterdag 6 oktober, voorafgaand aan de wedstrijd PEC Zwolle – Excelsior (2-0), vond de bijeenkomst ‘De Overijsselse Techniekuitdaging’ plaats in het MAC3PARK stadion. De bijeenkomst was een initiatief van Techniekpact Regio Zwolle in samenwerking met Regio Zwolle United; krachten bundelen voor de technieksector.

Een tekort aan technisch vakbekwaam personeel in Overijssel? Dat probleem gaan wij met elkaar oplossen. Dit was de boodschap aan de ruim 60 aanwezigen.

De gasten waren werkgevers, werknemersvertegenwoordigers, netwerkorganisaties en overheidsvertegenwoordigers. Zij waren op uitnodiging van Techniekpact Regio Zwolle aanwezig bij de aftrap van de “De Overijsselse Techniekuitdaging”. Een uniek project waarin middelen van de overheid en de sectoren worden samengebald om het probleem van het tekort aan technisch vakbekwaam personeel aan te pakken.

 

Dankzij een unieke samenwerking tussen technische sectoren, haar fondsen en de provincie Overijssel komt er € 1,6 miljoen beschikbaar voor bijna 500 vouchers voor werkzoekenden en werkenden in de techniek. 200 vouchers zijn gealloceerd voor mensen die op zoek zijn naar een baan in de techniek, 250 vouchers voor scholing van werkenden in de techniek en 40 vouchers voor opleiding voor medewerkers tot parttime docent. De vouchers zijn bij een opleidingsinstituut inwisselbaar om een opleiding te bekostigen en zijn goed voor €5000,- voor nieuwkomers in de sector, €2.500,- voor werkenden en €3000,- voor aanstaande docenten. De betrokken sectoren zijn de maakindustrie, de metaalnijverheid, de technische installatiebranche, de bouw, automotive en carrosseriebouw.

 

Robert Jan de Vries, voorzitter van de technische opleidingsfondsen, gaf in een presentatie aan hoe de samenwerking in een paar maanden tijd tot stand is gekomen. In een paneldiscussie, onder leiding van Rard Metz (Koninklijke Metaalunie regiosecretaris), onderstreepten Eddy van Hijum (gedeputeerde Provincie Overijssel), Klaas Sloots (wethouder Gemeente Zwolle) en Lucien Perizonius (voorzitter Techniekpact Regio Zwolle) het belang van een publiek private samenwerking in deze tijd, waarin sprake is van tekorten en overschotten op de arbeidsmarkt. De vouchers zijn beschikbaar voor heel Overijssel. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met OTIB.

 

Na het inhoudelijke programma stond er, op het zeer sfeervolle Atrium bij Lumen Hotel & Events, een buffet klaar voor de gasten. Tot slot werden de gasten nog getrakteerd op een vermakelijk duel, waarbij de Zwollenaren de drie punten verdiend in eigen huis wisten te houden door Excelsior met 2-0 te verslaan. Rondom het duel konden de gasten elkaar treffen rondom de Regio Zwolle Bar in de businessclub.


De bijeenkomst was een initiatief van Techniekpact Regio Zwolle in samenwerking met Regio Zwolle United; krachten bundelen voor de technieksector.


Op de foto (vlnr) trappen Eddy van Hijum (gedeputeerde Provincie Overijssel), Lucien Perizonius (voorzitter Techniekpact Regio Zwolle) en Klaas Sloots (wethouder Gemeente Zwolle) het plan af.

Onze partners

PECPOWER
Noordhuis thuis op kantoor