Grootse online Rabo Kidsweek

Grootse online Rabo Kidsweek

Mascottes PinPin en Zwolfje, YouTube-filmpjes, challenges, influencende PEC Zwolle-spelers en speelsters en de PinPin zakgeld-app: de Rabo Kidsweek 2020 wordt misschien wel grootser dan ooit. Alle regionale Rabobank-klantjes van 4 tot en met 11 jaar ontvingen afgelopen week een uitnodiging hiervoor. Maar: ook als je geen klant bent van de Rabobank kun je meedoen. Zo ontvangen onder andere alle jonge seizoenkaarthouders van PEC Zwolle in de leeftijd t/m 11 jaar ook een uitnodiging om deel te nemen.

,,Als jongeren financieel en digitaal zelfredzaam zijn is dat een krachtige basis voor de toekomst’’, legt Jelly Buitenkamp, manager particulieren bij Rabobank, uit. ,,Daar dragen we als betrokken bank op allerlei manieren aan bij. Denk maar aan onze speciale PinPin zakgeld-app. Ook de jaarlijkse Kidsweek hoort daarbij. Elk jaar doen er duizenden kinderen aan mee. Dit jaar is alles anders, dus waren we al bezig met de organisatie van een volledige coronaproof Rabo Kidsweek. In deze lockdownperiode vinden we het belangrijk dat álle kinderen daaraan mee kunnen doen."


Leren, bewegen én toffe prijzen

Ook PEC Zwolle United zet om die reden een extra tandje bij. ,,Kinderen spelenderwijs leren omgaan met geld én in beweging laten komen: in de Rabo Kidsweek komen de doelen van onze club en Rabobank samen’’, zegt Eilt Staal, directeur Regio Zwolle United*. ,,Dit jaar is de week van 28 december tot en met 1 januari. Niet in ons stadion helaas, maar wel op allerlei social media-kanalen. Waar ook spelers van ons eerste elftal bij betrokken zijn. Zo zetten we ons samen in voor een week met leuke activiteiten én een lange termijneffect.’’


Op rabo.nl/middenoostnederland/kidsweek zien de kinderen de challenges, een scorekaart en extra opdrachten. ,,We dagen de kinderen elke dag uit met een andere challenge: van penalty’s scoren tot cupcakes bakken’’, vervolgt Buitenkamp. ,,We vragen ouders om hun kinderen door het doen van klusjes een zakcentje te laten verdienen en natuurlijk zijn er ook toffe prijzen te winnen. Ouders en kinderen kunnen daarvoor foto’s en video’s van de challenges online delen met de hashtag #rabokidsweek2020. We zijn heel benieuwd naar de inzendingen!’’


*Regio Zwolle United is een stichting met ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) en is onlosmakelijk verbonden aan PEC Zwolle. PEC Zwolle United, het maatschappelijk hart van PEC Zwolle, is een van de drie domeinen van Regio Zwolle United naast Regiobinding (economie) en vitaliteit. Lees hier meer over Regio Zwolle United.