Finse bondscoach roept Thomas Lam op

Finse bondscoach roept Thomas Lam op

Markku Kanerva, de bondscoach van Finland, heeft Thomas Lam opgeroepen voor de twee EK-kwalificatiewedstrijden van de Finse nationale ploeg met Liechtenstein en Griekenland. Lam is één van de 22 spelers die een uitnodiging heeft ontvangen.

Rentree

De uitnodiging komt vlak na de rentree van Lam in de Zwolse basiself. Nadat de speler met Jong PEC Zwolle eind oktober zijn eerste meters op het veld maakte na ruim zes maanden blessureleed, stond Lam afgelopen vrijdag voor zijn officiële rentree in het eerste elftal. Tegen Ajax speelde hij direct de volle negentig minuten.


Weerzien

Lam en Finland kunnen een unieke prestatie neerzetten door een ticket te bemachtigen voor het EK van volgend jaar zomer. Nog nooit slaagden de Scandinaviërs daarin. Daarvoor moet Finland één van de twee aankomende wedstrijden winnen. De eerste is tegen voetbaldwerg Liechtenstein op vrijdag 15 november in Helsinki. Drie dagen later speelt Finland in Athene tegen Griekenland en dat is de ploeg van bondscoach John van 't Schip, die samen met assistent-trainer Michael Valkanis met Lam samenwerkte in Zwolle.


Lam vertrekt na de uitwedstrijd tegen zijn voormalig club FC Twente naar Finland en keert terug in de week voorafgaand aan het thuisduel met Fortuna Sittard. Dat duel wordt gespeeld op zaterdag 23 november, 19.45 uur.

Eredivisie partners