Zwolse vrouwen pakken punt in Twente

PEC Zwolle Vrouwen heeft de overwinning in de eerste speelronde een prima vervolg gegeven. Op bezoek bij titelkandidaat FC Twente Vrouwen werd een meer dan verdiend punt gehaald. Maud Asbroek en Naomi Hilhorst zorgden op fraaie wijze voor de Zwolse goals: 2-2.

PEC Zwolle Vrouwen begon fel aan het duel met de Tukkers. Dat zorgde voor een aantal slordigheden in de defensie van FC Twente Vrouwen. De Blauwvingers kwamen echter niet tot grote kansen. Na tien minuten spelen kwam de thuisploeg wel wat beter in de wedstrijd.

Wereldgoal Asbroek

Het meeste gevaar kwam van Anna-Lena Stolze, maar tot grote kansen leidde dat evenmin. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. Fenna Kalma gaf met een steekpass Renate Jansen een niet te missen kans. De aanvalster schoot koelbloedig raak: 1-0. Het antwoord van PEC Zwolle Vrouwen liet echter niet lang op zich wachten. Drie minuten later stond het namelijk alweer gelijk. Maud Asbroek schoot de bal op schitterende wijze in de bovenhoek: 1-1. FC Twente Vrouwen leek snel te reageren middels een schot van Lysanne van der Wal, maar de fraaie poging van afstand werd door Moon Pondes op even zo mooie wijze onschadelijk gemaakt. Vlak voor rust kwam PEC Zwolle Vrouwen zelf wél op voorsprong. Een messcherpe counter werd afgerond door Naomi Hilhorst die haar voormalig ploeggenote Daphne van Domselaar kansloos liet: 1-2.

Uitvallen Blom

In de tweede helft klapte FC Twente Vrouwen erop en dat kwam Jassina Blom duur te staan. De aanvallende middenveldster die deze zomer de overgang maakte van KAA Gent, werd hardhandig onderuit gewerkt en moest met een op het oog zware schouderblessure het veld verlaten. Maxime Bennink verving de Belgische speelster. Twente bleef jagen op de 2-2 en die viel dan ook. Kerstin Casparij tikte raak uit een rebound, nadat Pondes eerst nog een hoge bal uit de kruising werkte.

Karakter

Zwolle probeerde nog een nieuwe voorsprong te forceren maar kon de bal voorin niet in de ploeg houden. Twente nam geen genoegen met het punt en zette aan. Dat resulteerde in een aantal hachelijke momenten tot diep in blessuretijd, maar Zwolle trok het verdiende punt als een team en op karakter tóch over de streep.

FC Twente Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen 2-2 (1-2).