ENGIE en Regio Zwolle United gaan voor duurzame impact

ENGIE en Regio Zwolle United gaan voor duurzame impact

Samen duurzame economische en maatschappelijke impact realiseren; dat is de insteek van het partnership dat ENGIE en Regio Zwolle United hebben gesloten. De samenwerking werd online bekrachtigd door Guido Frenken (Chief Operations Officer Energie ENGIE) en Eilt Staal (directeur Regio Zwolle United). ENGIE blijft naast het partnerschap met Regio Zwolle United ook lid van de businessclub van PEC Zwolle.

De wereld om ons heen verandert naar een CO2-neutrale, 100% duurzame en digitale planeet. Om die (energie)transitie waar te kunnen maken nemen de circa 6.000 medewerkers van ENGIE Nederland consumenten, instellingen en bedrijven aan de hand. Met de campagne #ChallengeAccepted gaat ENGIE de uitdaging aan om Nederland samen met haar omgeving te verduurzamen. ENGIE zet daarbij volop in op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, met aandacht voor milieu en mens. Juist vanwege die maatschappelijke verbinding slaan ENGIE en Regio Zwolle United de handen ineen.


Eilt Staal (directeur van Regio Zwolle United): ,,ENGIE is een belangrijke regionale werkgever en heeft als services- en energiebedrijf een belangrijke leidende positie voor duurzame verandering. We zijn blij dat we gaan samenwerken en ENGIE kunnen helpen door het gericht samenbrengen van organisaties rondom innovatie- en transitievraagstukken. Dit sluit volledig aan bij de agenda van Regio Zwolle, waarin de energietransitie een regionale opgave is. Het is daarbij belangrijk dat organisaties elkaar blijven vinden en met ENGIE zetten we daar op in. Het deed me ook ontzettend goed dat Guido Frenken nadrukkelijk zijn hulp aanbood bij de plannen en uitdagingen die wij als stichting hebben. Zodra de situatie het weer toelaat gaan wij met elkaar om tafel om de energiebijeenkomst vorm te geven met de betrokken partners en organisaties.” 


Guido Frenken (COO van ENGIE): ,,We zijn trots op de jarenlange samenwerking met PEC Zwolle en gaan daarop doorbouwen met Regio Zwolle United. PEC Zwolle en haar maatschappelijke tak stichting Regio Zwolle United hebben een verbindende rol in Regio Zwolle. Die lokale verankering en sterke netwerken zijn voor bedrijven als ENGIE ontzettend belangrijk. Hierdoor zijn wij in staat om onze relatie met maatschappij, overheid en bedrijfsleven te verstevigen en beter aan te sluiten bij de regionale behoeftes en doelstellingen.’’ Onder het motto energie, technologie & optimisme probeert ENGIE duurzame waarde te creëren voor Regio Zwolle. ,,Duurzame verandering is een enorme opgave en niemand kan dat alleen, daarom is aansluiting bij Regio Zwolle United met als doel een goede samenwerking met haar leden een logische stap’’, besluit Frenken.