Eindspurt Jong PEC Zwolle genoeg voor kampioenspoule

Eindspurt Jong PEC Zwolle genoeg voor kampioenspoule

Jong PEC Zwolle, het team van trainer/coach Mark Looms, heeft afgelopen maandag het eerste deel van de competitie afgesloten. Het team dat uitkomt in de reservecompetitie poule A, ging op bezoek bij Jong FC Twente. Ondanks een nederlaag plaatste het zich dankzij de zegereeks van de afgelopen weken tóch voor de nieuw te vormen kampioenspoule.

In Twente was maandagavond de opdracht helder. Een plek bij de bovenste ploegen zou namelijk een plaats opleveren in de kampioenspoule, waarvan de wedstrijden na de winterstop worden gespeeld. Hierin zitten de vijf beste ploegen uit poule A en B. Met één punt uit twee wedstrijden was de start niet bepaald sterk te noemen en na een nederlaag bij directe concurrent Jong sc Heerenveen en een gelijkspel op bezoek bij Jong Go Ahead Eagles, leek plaatsing voor de kampioenspoule ver weg.


Eindspurt

Toch sloeg Jong PEC Zwolle in het slot van de competitie toe met drie zeges op rij. Allereerst werd voor eigen publiek Jong De Graafschap verslagen. Een waar doelpuntenfestijn op bezoek bij SC Cambuur in Leeuwarden leverde eind november wederom drie punten op, waarna ook Jong N.E.C. Nijmegen werd geklopt. Door deze voortreffelijke reeks had Jong PEC Zwolle op de slotdag alles weer in eigen hand. Een overwinning of gelijkspel was voldoende en zelfs bij een nederlaag kon plaatsing nog steeds worden bewerkstelligd.


Doelsaldo

Tegen het al geplaatste Jong FC Twente werd met 1-0 verloren door een doelpunt van Dylan George, waardoor de Blauwvingers naar een vijfde plaats zakten met evenveel punten als nummer 6 Jong Go Ahead Eagles. Omdat het doelsaldo in Zwols voordeel was, mag het team van Looms zich na de winter melden in de kampioenspoule net als Jong Heracles Almelo, Jong FC Twente, Jong N.E.C. Nijmegen en Jong FC Emmen.


Poule B

Waar Zwolle met negen andere ploegen uitkwam in poule A, zaten er elf teams in poule B. In die poule plaatsten Jong Fortuna Sittard, Jong Feyenoord, Jong Willem II en Jong RKC Waalwijk zich. Het laatste ticket zal gaan naar Jong ADO Den Haag of Jong Excelsior. Eind januari start het tweede deel van deze competitie waarin alle tien ploegen net als de afgelopen periode eenmaal tegen elkaar zullen spelen.


Uitslagen

Speelronde 1: Jong PEC Zwolle - Jong Heracles Almelo: 1-1

Speelronde 2: Jong FC Emmen - Jong PEC Zwolle: 4-0

Speelronde 3: Jong PEC Zwolle - Jong Achilles '29: 5-0

Speelronde 4: Jong sc Heerenveen - Jong PEC Zwolle: 2-1

Speelronde 5: Jong Go Ahead Eagles - Jong PEC Zwolle: 1-1

Speelronde 6: Jong PEC Zwolle - Jong De Graafschap: 4-2

Speelronde 7: Jong SC Cambuur - Jong PEC Zwolle: 3-5

Speelronde 8: Jong PEC Zwolle - Jong N.E.C. Nijmegen: 3-0

Speelronde 9: Jong FC Twente - Jong PEC Zwolle: 1-0


Kampioenspoule

De volgende negen ploegen (plus Jong ADO Den Haag of Jong Excelsior) zullen na de winterstop met elkaar de strijd aangaan voor het kampioenschap. De titel levert promotie op naar de Derde Divisie.

  1. Jong FC Emmen
  2. Jong FC Twente
  3. Jong Feyenoord
  4. Jong Fortuna Sittard
  5. Jong Heracles Almelo
  6. Jong N.E.C. Nijmegen
  7. Jong PEC Zwolle
  8. Jong RKC Waalwijk
  9. Jong Willem II

Eredivisie partners