Eerste wedstrijd PEC Zwolle Vrouwen

Eerste wedstrijd PEC Zwolle Vrouwen

Zondag staat voor PEC Zwolle Vrouwen de eerste competitiewedstrijd op het programma. Net als een jaar eerder is ADO Den Haag Vrouwen in Zwolle de tegenstander. Deze eerste wedstrijd van het seizoen zal niet in het MAC3PARK stadion, maar op het hoofdveld van het sportcomplex van Be Quick ’28, op steenworp afstand van het eigen onderkomen, worden gespeeld.

De wijziging van locatie brengt vanzelfsprekend de nodige veranderingen met zich mee. Dat in combinatie met de geldende maatregelen rond het coronavirus, maakt de te leggen puzzel nog iets complexer. Hieronder de belangrijkste zaken uitgelicht.


Toeschouwers

Het is toegestaan voor toeschouwers van beide ploegen om naar de wedstrijd te komen. Wel is er een maximum van 250 personen, conform de richtlijnen vanuit de overheid. Bij de toegang zal er door stewards op worden toegezien dat dit maximum niet wordt overschreden. Publiek dat de wedstrijd bezoekt kan geen gebruik maken van de tribune. Omdat wisselspeelsters en stafleden van beide teams niet allemaal in de dug-out kunnen plaatsnemen, zal voor hen een deel van de tribune worden gereserveerd. Hier kunnen verder genodigden vanuit de KNVB en bezoekende club alsmede de geaccrediteerde pers plaatsnemen. Publiek kan een staplaats rondom het veld innemen, mits er 1,5 meter afstand tot elkaar wordt gehouden (m.u.v. personen uit hetzelfde huishouden).


Horecapunten

Vanwege de coronarichtlijnen wordt er zondag geen horeca gefaciliteerd voor, tijdens en na de wedstrijd. Uiteraard is het wel toegestaan om zelf eten en/of drinken vanuit huis mee te nemen.


Algemene richtlijnen

- Blijf thuis bij klachten als verkoudheid, keelpijn, koorts en plotselinge reuk- of smaakverlies.

- Volg altijd de aanwijzingen van de aanwezige stewards op.

- Er is maximaal plek voor 250 bezoekers (vol = vol).

- Parkeren kan op het stadionterrein naast het sportcomplex.

- Publiek neemt plaats rondom het speelveld op 1,5 meter van elkaar.

- Tijdens de wedstrijd dient men op zijn/haar eigen plaats te blijven.

- Na afloop is er geen mogelijkheid tot het nemen van selfies en/of het vragen van handtekeningen bij speelsters.