Eerste trainingsdag in Mijas

Eerste trainingsdag in Mijas

PEC Zwolle heeft maandag voor het eerst tweemaal op het trainigsveld van La Cala gestaan. De Blauwvingers streken gisteren aan het einde van de middag in Andalusië neer, na een voortvarende reis vanaf het MAC3PARK stadion.

De acht trainingen die gedurende deze week plaatsvinden, worden afgewerkt op een biljartlaken van een voetbalveld. Net zoals voorgaande jaren is de grasmat in perfecte conditie. Iets wat op gejuich kon rekenen van spelers en staf, die na het begroeten van een handjevol afgereisde supporters, de ochtendtraining begonnen met een uitgebreide warming-up. Na een veelvoud aan stabiliteitsoefeningen, waarbij ook de herstellende Bram van Polen deelnam, kwam de bal in het spel. Er volgden fanatieke rondo’s, waarbij verdediger Sai van Wermeskerken met een technisch hoogstandje drie tegenstanders met één beweging compleet het bos instuurde. In het vervolg van de ochtendtraining werden er fanatieke pass- en trapoefeningen gehouden, waarbij het afronden vooral de aanvallers goed afging. Voornamelijk Lennart Thy en Vito van Crooij troffen een paar keer op fabelachtige wijze doel. 

In de middag kreeg de selectie het prachtige nieuws te horen dat Gustavo Hamer en zijn vriendin Esmeralda de trotse ouders zijn geworden van een zoon; Thiago. Op initiatief van de groep werd er voorafgaand aan de tweede training een groepsfoto gemaakt om de teamgenoot te feliciteren. Hierna ging de knop om en werkten de mannen zich ruim anderhalf uur in het zweet. Eerst middels de nodige sprintoefeningen en vervolgens met de eerste grote partijen van het jaar. In totaal vielen er drie doelpunten te noteren, gescoord door Mike van Duinen, Eliano Reijnders en een beauty van Dennis Johnsen.


's-Avonds staat er dit trainingskamp drie keer een uitgebreide teammeeting op het programma. Maandag vond het eerste intensieve gesprek plaats. Tijdens deze sessies wordt er gesproken over de stand van zaken bij de club, hoe er in de tweede seizoenshelft beter gepresteerd gaat worden en wat er daarbij van elkaar verwacht wordt. Dinsdag staan er wederom twee trainingen op het programma. Om 10.30 en 16.00 uur gaat de bal weer rollen op het trainingsveld van La Cala.


Socials

Niets missen van het trainingskamp en de oefenwedstrijden? Volg PEC Zwolle online! Via InstagramFacebook en Twitter word je op de hoogte gehouden over alle ontwikkelingen in Mijas.