Door de ogen van de veurzitter

Door de ogen van de veurzitter

Voorzitter Adriaan Visser schrijft met enige regelmaat een column voor de achterban van de club. Ook deze editie van zijn verhaal staat volledig in het teken van het coronavirus.

De onzekerheid omtrent het coronavirus en de gevolgen voor de voetballerij, zoals in mijn vorige bijdrage met jullie gedeeld, is nog steeds actueel. De maatregelen vanuit de landelijke overheid zijn inmiddels verder aangescherpt en er ontstaan veelal uit eigen initiatief bewustwordingscampagnes. Onze eigen Bram van Polen heeft daarin een proactieve voortrekkersrol gepakt, die passend is bij onze aanvoerder. Niet alleen binnen, maar ook zeker buiten de lijnen van het veld is Bram namelijk ontzettend betrokken en bevlogen. Dat geldt voor meer mensen binnen onze organisatie. Kijk alleen al naar alle voetballers die om de dag het stokje aan elkaar doorgeven voor de zogenaamde 038-challenge op Instagram. En zie onze mensen van het commerciële team, die bijna 24/7 in contact staan met ondernemers en bedrijven in ons netwerk. Om zo verbindingen te realiseren en hen te helpen waar mogelijk. Juist nu. Ook was het prachtig om de “dank & resPECt” acties afgelopen weekend te zien van onze fanatieke supporters, waarbij zij hun waardering uitten in de richting van het zorgpersoneel.


Vanuit de club staat Jeroen van Leeuwen, onze algemeen manager, dagelijks in contact met de KNVB, Eredivisie CV en andere clubs om de ontwikkelingen rondom de afwikkeling van het lopende seizoen te bespreken. Dinsdag is daaruit naar voren gekomen dat er drie mogelijke scenario’s zijn:


- De competitie wordt uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek).

- De competitie wordt uitgespeeld na 30 juni.

- De competities worden niet uitgespeeld.


Al deze opties brengen voor- en nadelen met zich mee. Waarbij optie twee de meest complexe variant is, aangezien de UEFA daarvoor de bestaande regels aangaande bijvoorbeeld spelerscontracten tijdelijk dient te wijzigen. Tevens brengt deze optie vanuit praktisch oogpunt veel problemen voor de clubs met zich mee. De eerste optie is afhankelijk van de ontwikkeling van het virus en de verdere besluitvorming van het kabinet. Het lijkt ons veruit de minst slechte van de drie, echter wel met uitsluiting van het spelen zonder publiek, wij spelen onze wedstrijden toch echt voor onze achterban! Wat de club betreft is de laatste optie de treurige uitkomst als de andere twee opties niet haalbaar zijn. Al met al is er voor nu nog geen definitief ei gelegd, omdat het haast een onmogelijke keuze is. Toch spreek ik de hoop uit dat we op de relatief korte termijn tot een oplossing komen zodat er voor alle betrokkenen duidelijkheid ontstaat. Zodra het ei is gelegd, melden we dit als vanzelfsprekend meteen op deze website.


Om de tussentijd verder goed door te komen, zendt PEC Zwolle zondag vanaf 14.30 uur de bekerfinale van 2014 integraal uit via YouTube. Ook ontplooien er steeds meer initiatieven op onze sociale media; zo is er nu de mogelijkheid om jouw vraag aan Jeroen van Leeuwen te stellen in een Q&A.


Ik wil niet al te sentimenteel klinken, maar ik spreek namens PEC Zwolle als we zeggen dat we jullie missen! Door de omstandigheden zijn er inmiddels twee thuiswedstrijden in rook opgegaan, duels waar we samen hadden kunnen juichen of balen. Momenten dat we als club, in al onze diversiteit, met duizenden bij elkaar komen. Op vak noord of als vrijwilliger, in de skybox of vanuit het familievak. Het enige wat ik daarop nu kan zeggen; blijf gezond, volg de instructies van het RIVM en dan zien we elkaar zo snel als mogelijk weer in ons stadion. Voor nu veel sterkte en gezondheid gewenst voor jullie allemaal!  


Met sportieve groet,

Adriaan Visser

Voorzitter PEC Zwolle

Eredivisie partners