Dean Huiberts: ,,Van de trainer heb ik geleerd dat je bij goede resultaten nooit tevreden mag zijn."

Dean Huiberts: ,,Van de trainer heb ik geleerd dat je bij goede resultaten nooit tevreden mag zijn."

De eerste club van Dean Huiberts was DOS Kampen, vervolgens kwam hij te spelen voor FC Twente en PEC Zwolle. Vorig seizoen zat Huiberts door een enkelblessure in de meest cruciale fase van het seizoen op de tribune toe te kijken, maar ook dit seizoen speelde een enkelblessure hem parten. Op dit moment is Huiberts weer topfit en met zijn 22 jaar al een ervaren speler.

Kampens talent

,,Mijn ouders hadden mij bij DOS Kampen aangemeld toen ik 4 jaar was. Er is geen moment aan een andere club gedacht, want mijn vriendjes speelden er ook. Spelers zoals Gerald van den Belt, Jaap Stam en Henry van der Vegt begonnen bij DOS Kampen, dus dat zegt wel iets over de opleiding. Toen ik 11 jaar was, verhuisde ik naar FC Twente. In dat seizoen speelde ik bij sc Heerenveen mee in de voetbalschool. Het was niet zeker of ik daar een échte kans kreeg. Toen belde trainer Dennis Bekking, dat ik gewoon naar FC Twente mocht komen. Alles was bij FC Twente prima geregeld. In het begin werd ik door een privéchauffeur van Kampen naar Twente en weer terug gereden. Met trainer Sjors Ultee werden we met O17 kampioen. In 2018 meldde ik mij bij PEC Zwolle na een goed gesprek met o.a. trainer John van ‘t Schip. Er was een mooi traject voor mij uitgestippeld. Ik begon in het belofte team van trainer Mark Looms. Op 11 augustus 2019 liet trainer John Stegeman mij in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht debuteren in het eerste elftal.”

Blessureleed

,,En toen kwam corona. In mijn tweede seizoen in de Eredivisie speelden wij zonder publiek, een gekke gewaarwording. Vorig seizoen raakte ik uit bij Cambuur geblesseerd aan mijn enkel. De tweede helft van dat seizoen moest ik machteloos toekijken hoe wij net te weinig punten haalden om ons in de Eredivisie te handhaven. Dit seizoen is het leukste seizoen wat ik tot nu toe heb meegemaakt. Je wint veel wedstrijden en als we in normale doen zijn, dan zijn we beter dan de tegenstanders. We spelen voor promotie en zelfs voor het kampioenschap. Er is wel enige druk, maar het is een gezonde druk. Het is écht een ander gevoel, dan als je degradatie moet voorkomen. PEC Zwolle hoort thuis in de Eredivisie.”

Nooit tevreden

,,Helaas kreeg ik dit seizoen voor de tweede keer een enkelblessure, maar nu aan mijn andere enkel. Ik was er een aantal weken uit. Gelukkig ben ik nu weer helemaal fit. Trainer Dick Schreuder is tactisch sterk en houdt ons super fit. Van hem heb ik geleerd, dat je bij al die goede resultaten nooit tevreden mag zijn. We moeten normaal blijven doen en tegen elke tegenstander 100% geven. De concurrentie op het middenveld is groot, maar dat hoort bij topsport. Ik kan er goed mee omgaan. Ik speelde eerder vaak op de nummer 10 positie, maar ik ben nu één van de nummers 6. Tot nu toe heb ik zes keer het doel getroffen. Ik wil meer beslissend zijn in de aanval, dus dat is een verbeterpunt. Ook vind ik dat ik meer assists moet leveren en zelf moet scoren.” 

NAC Breda

,,Vanavond treffen we met NAC Breda een club die net als wij in de Eredivisie thuishoort. Wij wonnen in Breda met 0-2. Ik was er door mijn blessure niet bij. NAC is bezig aan een goede serie. In de derde periode hadden ze slechts één punt minder dan wij. De goede serie werd afgelopen maandag onderbroken door een 2-6 nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. We zullen hen écht niet onderschatten en moeten dan ook alles op alles zetten om te winnen. Ik verwacht een open wedstrijd, want NAC Breda zal ook willen aanvallen.”