Certificatie PEC Zwolle Voetbalacademie

Certificatie PEC Zwolle Voetbalacademie

De PEC Zwolle Voetbalacademie is door de KNVB wederom bekroond met de nationale status. Daarmee behoort de academie van de club tot het één na hoogste niveau, een prestatie van formaat!

Mike Willems, technisch manager van PEC Zwolle: ,,Onze voetbalacademie maakt een stormachtige ontwikkeling door. Dit is te danken aan het vele werk dat wordt verzet door de hoofd jeugdopleidingen, trainers, begeleiding en verdere medewerkers. Naast wekelijks vele goede resultaten op de velden, is de groei ook op individueel niveau waarneembaar. Het is niet voor niets dat wij eerder dit seizoen vijf jeugdspelers een eerste contract hebben laten tekenen. Ook het feit dat vier jeugdspelers met de selectie op trainingskamp waren begin dit jaar, zegt wat dat betreft veel.”


Henk Brugge, samen met Alexander Palland hoofd jeugdopleiding, vult aan: ,,Uiteindelijk is ons overkoepelend doel zoveel mogelijk jeugdspelers bij de hoofdselectie af te leveren. Hopelijk kunnen we deze ontwikkeling doorzetten en zien de supporters de komende jaren veel jeugdexponenten hun opwachting maken in het eerste. Dat de KNVB ons wederom tot nationale voetbalacademie heeft benoemd, is een mooie bevestiging dat we op de goede weg zijn. Nu is het aan ons om deze ontwikkeling te blijven continueren.”