Bram van Polen: ,,Zondagmiddag gaat het gebeuren"

Bram van Polen: ,,Zondagmiddag gaat het gebeuren"

Aan het begin van een nieuwe competitie is het de goede gewoonte om met Bram van Polen vooruit te blikken. Al jarenlang is Van Polen aanvoerder en het gezicht van PEC Zwolle. Maar spreken wij hem aan het begin van volgend seizoen ook weer in deze rol?

Vochtig gras

,,Jullie krijgen hetzelfde antwoord als de afgelopen jaren. Geen idee. Het ligt eraan of de club met mij wil doorgaan en of ik fit blijf. Ik heb er nog steeds plezier in. De realiteit is wel dat we na jaren Eredivisie nu een niveau lager spelen. In de Eredivisie kende ik de tegenstanders van haver tot gort. Ook al omdat ik op ESPN alle wedstrijden volgde. In de KKD is dat anders. De meeste spelers zijn onbekenden voor mij. Ook wel weer een uitdaging hoor. Ook missen we de VAR. Al weet ik niet of dat een zegen is of dat ik de VAR ga missen. Hoe vervelend soms ook, de VAR bevordert wel de eerlijkheid. Wel lekker is het spelen op de vrijdagavond met vaak een beetje vochtig gras. Ik mag dat wel.”


Favorieten

,,Het wordt vast een interessante competitie met veel kanshebbers op promotie. Onlangs las ik ergens de uitspraak: ‘het is moeilijker te promoveren naar de Eredivisie dan er uit te degraderen’. Dat klopt als je kijkt naar de nieuwkomers in de Eredivisie en de favorieten voor promotie in de Eerste Divisie. Clubs als Willem II, Heracles Almelo, ADO Den Haag en De Graafschap zijn favorieten voor promotie, net als outsider Almere City FC. Wij zijn met PEC Zwolle ook één van deze kandidaten. Het is in ieder geval ongelofelijk dat we zoveel seizoenkaarten hebben verkocht. PEC Zwolle leeft in de stad en in de regio. Dat hebben we in 10 jaar bereikt en daar ben ik trots op. Eredivisie spelen, dat hoort dan ook eigenlijk bij de club.”


Winnaars

,,We hadden een intensieve maar prima voorbereiding. Aan trainer Dick Schreuder merk je aan alles dat hij ambities heeft met de club. Soms was het fysiek zwaar, maar het resultaat is dat we er nu goed opstaan. We kunnen mede daardoor in het seizoen verder groeien. We hebben een jonge, maar zeer talentvolle groep. Het is echt een goede mix en er is concurrentie. Als die jonge gasten doorgroeien kan dat de club op een hoger niveau brengen en of veel geld opleveren. Lekker is dat oude bekenden als Lennart Thy en Bart van Hintum terug zijn. Ze weten in en buiten het veld wat er van je gevraagd wordt. Wellicht nog belangrijker; het zijn winnaars. Hoe goed het ook is om te oefenen en bij elkaar te zijn, op een gegeven moment ben ik klaar met de voorbereiding en verlang in naar de eerste wedstrijd."


,,Zondagmiddag gaat het gebeuren. Met De Graafschap treffen we direct één van de favorieten. Ze doen al jaren boven in mee in de KKD en hebben voor dit seizoen aardig ingekocht. Het wordt voor ons een lastige wedstrijd, maar met het publiek op de tribunes ga ik voor de eerste drie punten voor PEC Zwolle.”

Divisiepartners