Clubrecord voor Bram van Polen!

Clubrecord voor Bram van Polen!

Zaterdagavond speelde PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen zijn 206e eredivisiewedstrijd voor de club, waardoor hij een bijzondere mijlpaal bereikte. Van Polen is de eerste speler die zoveel wedstrijden in de Eredivisie voor de Blauwvingers speelde.

Daarmee neemt de 34-jarige verdediger de titel over van Alex Booij, die eind jaren tachtig tot 205 optredens kwam op het hoogste niveau. Waar Booij nog een kort uitstapje maakte naar Heracles in Almelo, is Van Polen nooit weggeweest uit Zwolle. Na zijn jeugdopleiding bij Vitesse te hebben genoten, kwam de speler in 2007 naar Overijssel. In 2012 volgde de promotie en begon de Eredivisie-teller te lopen voor de Harderwijker, die ieder seizoen tussen de 20 en 34 wedstrijden speelde.


Dit seizoen staat de teller pas op 3 duels, mede doordat de aanvoerder na een schouderoperatie een groot deel van de competitie aan zich voorbij moest laten gaan. Het record van meest gespeelde duels voor de club is nog altijd in handen van 'Mister Zwolle' Albert van der Haar. Hij speelde 455 officiële duels.


Meeste eredivisieduels PEC Zwolle

206 Bram van Polen

205 Alex Booij

192 Rene IJzerman

178 Alex Kamstra

148 Gerard van Moorst