Bijzondere wedstrijd tussen PEC Zwolle en Heracles

Bijzondere wedstrijd tussen PEC Zwolle en Heracles

Onder de vlag van PEC Zwolle en Regio Zwolle United is donderdag 26 oktober een team met G-voetballers van De Boog afgereisd naar Almelo. Daar speelde de teams een wedstrijd in het stadion van de provinciegenoot. Het werd voor beide teams een wedstrijd om nooit te vergeten. Voor Heracles Passend Voetbalteam was dit tevens hun eerste wedstrijd ooit. De wedstrijd was een initiatief vanuit de maatschappelijke samenwerking tussen de vier clubs uit Overijssel.

Erve Asito, het stadion van Heracles Almelo, was het strijdtoneel van de avond. De lampen schenen prachtig over het veld en de muziek zorgde voor een gezellige stemming. Terwijl de spelers zich opwarmden voor de wedstrijd, stroomde de hoofdtribune vol met supporters en familieleden.


Vanaf de eerste minuut zochten beide teams vol enthousiasme de aanval op. Een spannende open wedstrijd volgde, waarin beide ploegen veel kansen creëerden. PEC Zwolle opende de score, maar Heracles Almelo toonde veerkracht en boog de achterstand snel om naar een 3-1 voorsprong. De getoonde veerkracht van Heracles Almelo werd voor de rust nog tenietgedaan door een inhaalslag van de Zwollenaren. Door vier doelpunten in korte tijd ging Zwolle alsnog met een voorsprong (3-5) de rust in.


Aanvalsdrift in een spannende tweede helft

In de tweede helft ging de strijd onverminderd door en rijgden de teams de doelpunten aaneen. Bij het ingaan van de slotfase was de stand in balans: 7-7. Luttele minuten voor het einde van deze speciale wedstrijd lukte het Heracles Almelo toch nog om de overwinning over de streep te trekken.


Een fraaie treffer bracht de verlossende 8-7 op het scorebord en vanzelfsprekend zorgde dat voor ontlading op de tribunes én op het veld. De spanning die de spelers de hele dag stiekem een beetje hadden gevoeld kwam eruit. Als een hecht team dat al jaren samenspeelt omhelsden de spelers elkaar en waren de high fives niet meer te tellen. PEC Zwolle probeerde in de ultieme slotfase nóg een keer terug te komen van een achterstand, maar dat lukte niet. In de tegenstoot werd het ook nog 9-7, waarna het eindsignaal volgde.


Respect en fair play voerden de boventoon wanneer beide teams elkaar en het publiek bedankten voor de prachtige avond. Het was er één om nooit te vergeten!


Maatschappelijke samenwerking in Overijssel

In Overijssel hebben we maar liefst vier betaald voetbalorganisaties (BVO’s). De clubs voetballen niet alleen, zij zetten zich ook in voor maatschappelijke vraagstukken. Samen met Sportnetwerk Overijssel en met de steun van de provincie Overijssel zetten de vier clubs zich de komende twee jaar gezamenlijk in voor een aantal sociaal-maatschappelijke thema’s.


De samenwerking heeft als doel om mensen meer te laten bewegen, bewust te laten worden van een gezonde leefstijl en sociaal-maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Concreet zijn er drie thema’s gekozen waaraan gewerkt gaat worden: ‘Iedereen welkom in de sport’, ‘Van jongs af aan vaardig in bewegen’ en ‘Leesvaardigheid’.


Heracles Almelo en PEC Zwolle (Regio Zwolle United) maken onder het thema ‘Iedereen welkom in de sport’ voetballen voor mensen met een beperking mogelijk bij de clubs en organiseerden zodoende ook deze wedstrijd.