Belabberde avond in Twente

In Twente heeft PEC Zwolle zaterdagavond een beroerde partij op de mat gelegd. Al voor rust was het duel beslist na twee pijnlijke fouten van Thomas Lam. Die belabberde eerste helft kwam PEC Zwolle niet meer te boven: 5-1.

Persoonlijke fouten

Een veel beroerdere start kon PEC Zwolle zich niet bedenken, want al in de vijfde minuut kwam FC Twente op voorsprong. Een grote fout van Thomas Lam ging hieraan vooraf. De verdediger, na een schorsing en blessure weer terug in het veld, speelde de bal zomaar in de voeten van Queensy Menig, die het cadeautje gewillig uitpakte: 1-0.

Binnen de minuut wilde Clint Leemans antwoorden met de gelijkmaker, maar Joël Drommel wist zijn inzet nog onder de lat vandaan te ranselen.

In de fase daarop was PEC Zwolle veruit de bovenliggende partij en kreeg het via Eliano Reijnders na een afgemeten voorzet van Immanuel Pherai de kans op de 1-1, maar Drommel had een schitterende redding in huis. Minuten later lag de 2-0 in het mandje. Weer ging er een kapitale blunder van Lam aan vooraf, die de bal wilde terugspelen op zijn doelman maar dit veel te zacht deed. Danilo pikte op en rondde af: 2-0. Terwijl Marc-Olivier al klaar stond om zijn opwachting te maken voor de onfortuinlijke Lam kreeg Zwolle een nieuwe dreun te verwerken. Het was Wout Brama die een teruggetrokken corner via de paal snoeihard in het doel plaatste: 3-0.

Eretreffer

Alle goede bedoelingen ten spijt begon de tweede helft al net zo teleurstellend. Vaclav Cerny zorgde in de 51e minuut voor de 4-0. In het restant van de tweede helft wist PEC Zwolle via Eliano Reijnders nog wel wat terug te doen. De jongeling die ook al in Waalwijk scoorde en voor rust Drommel nog in de weg zag liggen, maakte al glijdend bij de tweede paal de 4-1. Meer dan de eretreffer was het niet. Een persoonlijk hoogtepunt was er nog wel voor Samir Lagsir, die voor Dean Huiberts in het veld werd gebracht en zo zijn eerste minuten in de hoofdmacht kon maken. Vlak voor tijd maakte Luka Ilic nog 5-1 en zag Yuta Nakayama een doelpunt geannuleerd worden vanwege buitenspel, al was dat op het blote oog niet waarneembaar.

FC Twente - PEC Zwolle: 5-1 (3-0)