Averij voor PEC Zwolle Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen heeft de belangrijke uitwedstrijd bij ADO Den Haag Vrouwen vrijdagavond niet weten te winnen. Voorafgaand stonden de Zwollenaren vier punten achter op de concurrent waar in speelronde 1 nog van werd gewonnen, maar na negentig minuten spelen bleek dat gat vergroot tot zeven punten: 3-0.

Vroege strafschop

In de vijfde minuut al nam ADO Den Haag de leiding uit een strafschop, waar de Haagse ploeg ook nadrukkelijk naar op zoek leek. Gwyneth Hendriks liet Moon Pondes kansloos, al zat de keepster nog in de goede hoek. De openingsfase was ook duidelijk voor de thuisploeg, dat het meeste balbezit had maar op wat afzwaaiers van afstand na nauwelijks gevaarlijk werd. Ook Zwolle kwam maar mondjesmaat aan aanvallen toe. Jassina Blom was met een schot vanaf een meter of twintig de eerste die het doel van Barbara Lorsheyd onder vuur nam, maar zonder resultaat. Een mooie en lange dribbel van Naomi Hilhorst kreeg een kwartier voor het rustsignaal niet het gewenste eindresultaat, omdat haar poging smoorde.

Postma voor Pondes

De tweede helft begon met een dubbele domper voor PEC Zwolle Vrouwen. Allereerst overstrekte Pondes zich, waardoor de doelvrouw zich lang moest laten behandelen. Een paar minuten later werd het 2-0 voor de thuisploeg, toen Jaimy Ravensbergen prompt opdook voor het doel en koeltjes de lange hoek vond. Voor Pondes was het daarna klaar, waardoor Tirsa Postma haar eerste officiële minuten van het seizoen mocht gaan maken en dat deed de jonge keepster zeer verdienstelijk. Ook in het restant van de tweede helft wist PEC Zwolle Vrouwen aanvallend maar moeizaam een vuist te maken. Invalster Marushka van Olst had nog wel een goede kans, maar stuitte op de keepster. Tien minuten voor tijd moest ook Maud Asbroek, die als gelegenheidsaanvoerster de absente Dominique Bruinenberg verving, met een hoofdblessure naar de kant. Voor Jill Diekman betekende dat haar competitiedebuut. Gescoord werd er door Zwolle in de slotfase niet meer. ADO Den Haag Vrouwen scoorde nog wel via invalster Anne Sellies.

ADO Den Haag Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 3-0 (1-0).

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Van Dongen

Gele kaarten: Van den Goorbergh (PEC Zwolle Vrouwen) en Noordam (ADO Den Haag Vrouwen)

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, G.Hendriks, Nelemans, Raaijmakers, Dessing, Ravensbergen, Noordam, Kagie (46' Van Belen), Verspaget, Boshuizen en Rijsbergen (76' Sellies).

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Pondes (56’ Postma), Van Koot, Smid (72' Van Bentem), Asbroek (83' Diekman), Bennink, Blom (56’ Van Olst), Van den Goorbergh, Hilhorst, Pruim (72' Tiemens), Van der Vegt en Noordman.

5’ Hendriks 2-0

52’ Ravensbergen 2-0

90+1' Sellies 3-0