Amateurverenigingen tekenen samenwerkingsovereenkomst

Amateurverenigingen tekenen samenwerkingsovereenkomst

Vorige week vrijdag, voorafgaand aan de wedstrijd FC Zwolle - SC Veendam, hebben elf amateurverenigingen uit de regio IJsseldelta een samenwerkingsovereenkomst met de jeugdopleiding van FC Zwolle getekend. Het gaat om de volgende verenigingen: MVV Alcides, VVOG, v.v. d'Olde Veste '54, MSC, FC Meppel, sv Lelystad'67, vv Nunspeet, Go Ahead Kampen, HZVV, Rohda Raalte en vv Staphorst. De samenwerking gaat vanaf het komende seizoen in.

Het doel van de samenwerking is om getalenteerde jeugdspelers kansen te bieden hun talenten optimaal te ontwikkelen. Tevens wordt het technisch kader van de amateurverenigingen voorzien van minimaal
twee scholingsmomenten, clinics of workshops. Daarnaast worden er talentendagen georganiseerd waar zowel de spelers als het technisch kader het geleerde in de praktijk kunnen brengen.

FC Zwolle werkt met drie soorten overeenkomsten: goud, zilver en brons. De categorie is afhankelijk van het niveau waarop de jeugdteams spelen, het niveau waarop het eerste  elftal speelt en het aantal spelers van de amateurvereniging dat op dit moment in de jeugd, de beloften of het eerste elftal van FC Zwolle speelt. FC Zwolle gaat met maximaal  vijfentwintig (top)amateurverenigingen een samenwerkingsovereenkomst sluiten en verwacht op korte termijn nog een aantal amateurverenigingen aan  zich te binden. Hiermee wordt invulling gegeven aan de kernpropositie van FC Zwolle, waarbij voetbal de verbindende factor in de regio is en er voor beide partijen een win-win situatie ontstaat.

Eredivisie partners