Agrifood-sector laat zich inspireren over transparantie

Agrifood-sector laat zich inspireren over transparantie

Op zaterdag 29 februari vond de jaarlijkse agrifood-bijeenkomst plaats. Het thema van de avond? De toenemende vraag naar transparantie in de keten. Sportief spektakelstuk van de avond was de eredivisiewedstrijd tussen PEC Zwolle en Vitesse. Onder toeziend oog van de gasten wisten de Zwollenaren de wedstrijd te winnen met 4-3.

Transparantie in de keten

Regio Zwolle onderscheidt zich door een grote diversiteit aan ondernemers die actief zijn in de sector agri & food. Dagelijks zorgen zij voor veilig en kwalitatief hoogwaardige voeding. Transparantie over onze voeding wordt in toenemende mate onderdeel van het bedrijfsmodel van de toekomst: de consument vraagt erom en de overheid dwingt het af. Onder invloed van toenemende technologische mogelijkheden wordt transparantie een belangrijk thema. Waarom zou je transparant zijn? Wat levert het op voor jouw bedrijf?


Over de hoofdspreker 

Hoofdspreker van de avond was Peter Ros. Hij is gefascineerd door de impact van technologie op mens, organisatie en maatschappij. De onderwerpen in zijn lezingen bevinden zich dan ook op het snijvlak van technologische ontwikkelingen en menselijk gedrag. Hij gaf deze avond nieuwe perspectieven op de toekomst van werken, organiseren en ontwikkelen. Ook nam hij de gasten mee in hoe transparantie kansen biedt voor innovatie, marketing en samenwerking. Hoe kun je hierdoor kansen creëren? Niet alleen voor je eigen bedrijf, maar voor de gehele regio?


Matchmaking

Aansluitend brachten de aanwezigen de lezing van Peter Ros in praktijk. De deelnemers werden in spelvorm aan elkaar gekoppeld. De koppels zochten onderlinge samenwerking en bespraken wat transparantie daaraan bij kan dragen. De geanimeerde gesprekken leverden waardevolle connecties op, waarmee het sectorale netwerk werd versterkt.


Netwerk

Voorafgaand aan het buffet kregen de gasten een voorbeschouwing op de wedstrijd voorgeschoteld door Arjan Jansen (directeur Regio Zwolle United). Hij benadrukte het belang van regionale samenwerking (ook in de regionale sector agri & food) en blikte vooruit op de wedstrijd. Tijdens het buffet was er voldoende mogelijkheid om te netwerken en door te spreken over het thema van de avond. Aansluitend werd gezamenlijk de wedstrijd PEC Zwolle – Vitesse bezocht met een informele derde helft aan de Regio Zwolle Bar.


Kennispoort helpt ondernemers groeien

Kennispoort Regio Zwolle presenteerde deze avond haar jaarplan aan de aanwezigen. Samen met haar partners zet Kennispoort zich in om ondernemers uit de sector agri & food te helpen groeien. De adviseurs zijn sector-gespecialiseerd en helpen dagelijks ondernemers door te sparren en oriënteren, bijvoorbeeld als het gaat om innovatie- en vernieuwingsvraagstukken. Heeft u een vraagstuk? En wilt u onafhankelijk advies? Neem contact op via info@kennispoortregiozwolle.nl of 038 202 2020


(C) Foto’s: Theo Smits