Aftrap maatschappelijk weekend Eredivisie in Zwolle

Aftrap maatschappelijk weekend Eredivisie in Zwolle

De Eredivisie staat komend weekend in het teken van een gezonde leefstijl. Omdat PEC Zwolle de eerste thuiswedstrijd speelt van dit weekend, vond woensdagmiddag 6 april de aftrap van de ‘Maatschappelijke Speelronde’ plaats in het IJsseldelta stadion. Ook voor PEC Zwolle was dit aanleiding voor diverse activiteiten rondom de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Roda JC.

Om de maatschappelijke saamhorigheid extra kracht bij te zetten, werd de kick-off verzorgd door een aantal mascottes van Eredivisieclubs. Ditmaal met speciale aandacht voor bewustwording van een gezonde leefstijl. Ook gaven Jacco Swart (directeur Eredivisie), Ron Jans (trainer PEC Zwolle) en Arjan Jansen (directeur stichting Regio Zwolle United) hun visie op de maatschappelijke rol van voetbalclubs.  

Als onderdeel van de kick-off stonden wedstrijden met de Old Stars van PEC Zwolle, sc Heerenveen, FC Groningen en Heracles Almelo op het programma. PEC Zwolle United vestigde hiermee extra aandacht op het walking football. Dit is een van de nieuwe focusactiviteiten van stichting Regio Zwolle United, met als doel om door voetbal het contact, beweging en de gezondheid van 60-plussers stimuleren. Ook verzorgden speelsters van PEC Zwolle Vrouwen een voetbalclinic voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. PEC Zwolle United draagt de gehandicaptensport een warm hart toe. Zo werd onlangs de week van de gehandicaptensport georganiseerd in samenwerking met WRZV De Boog.

Schoolproject Beweging en Gezonde Voeding
OBS De Oosterenk kwam in aanloop naar de maatschappelijke speelronde op bezoek bij PEC Zwolle. De kinderen hadden een schoolproject over beweging en gezonde voeding, dat aansloot bij het thema van de maatschappelijke speelronde. De klas bekeek een training van de eerste selectie, waarna Jenny Venema (verzorgster van de eerste selectie van PEC Zwolle) de kinderen vertelde over het belang van gezonde voeding. Als verrassing mochten de kinderen allerlei vragen over dit thema stellen aan selectiespelers Bart van Hintum en Kingsley Ehizibue. Bart van Hintum: ,,Het is heel belangrijk om te bewegen. Als je praat over voeding. Wij hebben toch een voorbeeldfunctie. Dus ik denk dat ze van ons iets extra’s aannemen. Dus het is zeker een goed initiatief.’’ PEC Zwolle TV maakte een rapportage van het bezoek van OBS De Oosterenk.

Regiobijeenkomst Voeding en Gezondheid
De betrokkenheid van bestuurders en ondernemers op het thema voeding en gezondheid is groot. In de Regio Zwolle is de sector agrofood sterk vertegenwoordigd. De regionale landbouw en voedingsindustrie hebben op de wereldmarkt een stevige concurrentiepositie opgebouwd. Regionale overheden, ondernemers en onderwijsinstellingen werken samen in het Agri & Food Innovatie cluster Regio Zwolle. Gezondheid is een van de pijlers waar het cluster zich op richt. Om verdere ambities op dit thema te realiseren wordt voorafgaand aan PEC Zwolle en Roda JC een regiobijeenkomst georganiseerd, met als initiatiefnemers de gemeente Dronten, gemeente Hardenberg, het Agri & Food Innovatie cluster Regio Zwolle en PEC Zwolle / Regio Zwolle United. Ongeveer 100 ondernemers, bestuurders en stakeholders vanuit deze Agri&Food- en Health-sector zijn bij de bijeenkomst aanwezig.                                                                                                                     

Over PEC Zwolle / Regio Zwolle United
In 2014 is stichting Regio Zwolle United opgericht, die namens PEC Zwolle en haar partners uitvoering geeft aan regionale sociaal-economische projecten. Organisaties kunnen in Regio Zwolle United participeren en investeren om de kracht van voetbal te gebruiken als katalysator voor waardevolle sportieve, maatschappelijk en economische projecten. Met als doel een krachtige en ondernemende Regio Zwolle, waarin iedereen een steentje bijdraagt om de leefbaarheid en het collectieve welzijn te versterken.