Afronden, hoekschoppen en partijtjes

Afronden, hoekschoppen en partijtjes

Donderdag stond PEC Zwolle wederom tweemaal op het trainingsveld van La Cala. Allebei de sessies duurden ruim twee uur en stonden vol van de variatie.

In de ochtend werden er enkele grote partijen gespeeld en stonden er de nodige standaardsituaties op de menukaart. Zo werden er vele hoekschoppen geoefend. Het doel werd vaak getroffen, eenmaal draaide Pelle Clement de bal zelfs vanaf de cornervlag prachtig in het zijnet. De woensdag aangekomen jeugdspelers Gabi Caschili en Samir Lagsir stonden ook voor het eerst op het veld en lieten zich meteen gelden. De 16-jarige spelers zijn samen met de 15-jarige Rav van den Berg en 17-jarige Daijiro Chirino voor het eerst met PEC Zwolle mee op trainingskamp, laten zich gelden en genieten zichtbaar van de ervaring. Na afloop van deze eerste trainingssessie sprak PEC Zwolle TV uitvoerig met Mustafa Saymak. De middenvelder sprak openhartig over de teleurstellende eerste seizoenshelft, het trainingskamp en hoe het in de tweede seizoenshelft beter moet.

Ook tijdens de tweede training werden er volop partijvormen geoefend. Net zoals eerder dit trainingskamp was er extra aandacht voor de omschakeling. Het laatste half uur werd er op diverse manieren aan het afronden gewerkt. Op de beide doelen ontstond een waar spervuur van ballen die op werkelijk waar elke mogelijke manier en met succes werden afgerond. Hoogtepunt daarbij was een sensationele halve omhaal van Eliano Reijnders. Deze wonderschone treffer werd gemist door Thomas Lam, Pelle Clement, Bram van Polen, Etiënne Reijnen en Mustafa Saymak. Het vijftal trainde in het krachthonk.


Vrijdag staan er twee oefenduels voor de selectie op het programma. Om 13.00 uur is Zulte Waregem de tegenstander op La Cala, terwijl om 16.30 uur gespeeld wordt tegen Standard Luik. De respectievelijke nummers zeven en vijf van de Belgische Jupiler Pro League.


Socials

Niets missen van het trainingskamp en de oefenwedstrijden? Volg PEC Zwolle online! Via InstagramFacebook en Twitter word je op de hoogte gehouden over alle ontwikkelingen in Mijas.

Eredivisie partners