Sluiten
PEC Zwolle
 

Voetbalschool van de PEC Zwolle voetbalacademie

De voetbalschool is het vertrekpunt van de jeugdopleiding. Talentvolle jeugdspelers uit het scoutingsgebied van PEC Zwolle, binnen een straal van ongeveer 50 kilometer, worden na een aantal scoutingsmomenten bij de eigen vereniging uitgenodigd om aan de voetbalactiviteiten van de PEC Zwolle voetbalschool deel te nemen. Dit ter aanvulling op de activiteiten van de jeugdspelers bij de eigen vereniging.

De activiteiten van de voetbalschool vinden plaats op de woensdagmiddag in het MAC3PARK stadion en staan onder leiding van trainer / coaches uit de jeugdopleiding. Bij de uitvoering van de activiteiten ligt het accent met name op de ontwikkeling van de technische vaardigheden en worden de jeugdspelers in kleine partijspelen uitgedaagd de aangeleerde technieken onder weerstand toe te passen. Bij het aanleren van de vaardigheden hecht PEC Zwolle veel waarde aan een individuele benadering richting de jeugdspelers. Trainer / coaches trachten binnen een ‘veilig’ pedagogisch leerklimaat de jeugdspelers te stimuleren om zich te ontwikkelen als voetballer.

Doelstelling van de voetbalschool is om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van talentvolle jeugdspelers uit de regio Zwolle. Tevens wil de PEC Zwolle voetbalacademie de meest talentvolle jeugdspelers vanuit de voetbalschool de kans bieden in te stromen in de PEC Zwolle voetbalacademie. Het uiteindelijke doel is om de totale jeugdopleiding te doorlopen en het beroep profvoetballer mogelijk te maken.


Jan Kemkens

Hoofd jeugdscouting PEC Zwolle voetbalacademie
jkemkens@peczwolle.nl


-----------------------------------------------------

Tijd en locatie:  
                      
Aanwezig: 15.00 uur            
Training: 15.30 uur            
Locatie: MAC3PARK stadion