Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Wartburgia - PEC Zwolle

Zaterdagmiddag speelde PEC Zwolle Vrouwen in de achtste finale van de KNVB Beker. Het team van trainer Sebastiaan Borgardijn nam het in Amsterdam op tegen ASV Wartburgia, dat in de Topklasse uitkomt. Het duel ging om 14.30 uur van start en werd gespeeld op Sportpark Drieburg.  

PEC Zwolle Vrouwen begon goed aan de wedstrijd en nam het initiatief. Beide teams hadden echter moeite met de harde wind, waardoor diverse passes niet aankwamen. De eerste echte kans van PEC Zwolle Vrouwen was in de 24  e  minuut voor Yvette van Daelen. De speelster zag haar inzet echter op de lat uiteen spatten. Het elftal uit Zwolle bleef in het vervolg van de eerste helft de bovenliggende partij. Dit resulteerde in de 42  e  minuut in de openingstreffer van Judith Frijlink: 0-1. De aanvallend ingestelde speelster schoot een vrije trap knap tegen de touwen.  

Na de rust probeerde ASV Wartburgia Vrouwen wat meer kansen te creëren. De verdediging van PEC Zwolle Vrouwen wist de dreiging echter enkele keren af te schudden, waardoor de 0-1 tussenstand op het scorebord bleef staan. In de 62  e  minuut maakte de bezoekers aan alle onduidelijkheid een einde, door in de 62  e  minuut de 0-2 te scoren. Opnieuw was het Frijlink die, na goed voorbereidend werk van Jennieke van der Pol, scoorde. In de slotminuten kreeg PEC Zwolle Vrouwen via Tessa Klein Braskamp en voormalig international Marije Brummel nog kansen, maar beiden hadden het vizier niet op scherp staan. Hierdoor werd de 0-2 tussenstand ook de eindstand. Door deze overwinning plaatst PEC Zwolle Vrouwen zich voor de kwartfinale van de beker.      

Opstelling  
PEC Zwolle Vrouwen: Heijne, Heuvels, Kogelman, Klein Braskamp, Nijman (’14. Jager), Brummel, Frijlink, Scheggetmann, Van Daelen (’61. Van der Pol), Borg (’80. Van Brummelen) en Kets.  

Scoreverloop  
’42. Frijlink 0-1  
’62. Frijlink 0-2