Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Telstar

Vrijdagavond stond de competitiewedstrijd tussen PEC Zwolle Vrouwen en SC Telstar Vrouwen op het programma. In het IJsseldelta stadion, waar honderden enthousiaste toeschouwers op af waren gekomen, werd om 19.30 uur afgetrapt voor het begin van dit duel.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd is voor de bezoekers uit Velsen-Zuid. Chelly Drost ontvangt de bal vrijstaand op de rechterflank en schiet op doel. Nadja Olthuis heeft echter een goede redding in huis, waardoor de stand gelijk blijft. Na een schot van Katja Snoeijs, dat over de deklat suist, krijgt PEC Zwolle Vrouwen in de 27 e minuut een eerste serieuze doelkans. De inzet van middenvelder Tessa Klein Braskamp wordt echter gepareerd door keepster Barbara Lorsheyd. Tegen het einde van de eerste helft zet SC Telstar Vrouwen meer druk naar voren. Dit resulteert in de 44 e minuut in een enorme kans voor de bezoekers, na zwak uitverdedigend werk van PEC Zwolle Vrouwen. Vanaf de rechterflank wordt Babiche Roof aangespeeld, die de bal vlak voor het doel tegen Olthuis opschiet. Waar deze mogelijkheid nog wordt gemist, is het diep in de blessuretijd van de eerste helft wel raak. Aanvoerder Aaike Verschoor kopt de bal uit een hoekschop hard tegen de touwen: 0-1.

PEC Zwolle Vrouwen laat het hier echter niet bij zitten en komt na 50 minuten op gelijke hoogte. Een hoge voorzet van Merlin Tiemens wordt door Esmee de Graaf gecontroleerd. Ze legt de bal terug op Klein Braskamp, die verwoestend uithaalt en haar schot schitterend in de verre hoek ziet belanden: 1-1. De Zwollenaren spelen met vertrouwen en komen in de 57 minuut zelfs op voorsprong. De snelle De Graaf wordt de diepte ingestuurd, maar ziet haar poging gestopt worden door Lorsheyd. De rebound is echter een prooi voor Anouk van Vilsteren. Beheerst trapt ze de bal over de keepster in het net: 2-1. Vier minuten na deze treffer heeft Jorie Schepers een geplaatste voorzet in huis op De Graaf, maar haar kopbal gaat over het doel heen. Kort daarna zijn het echter de bezoekers uit Velsen-Zuid die weer op gelijke hoogte komen. Waar meerdere speelsters in de veronderstelling zijn dat het spel wordt stilgelegd in verband met een blessure van Drost, laat de scheidsrechter het spel doorgaan. Dit wordt uitermate goed uitgespeeld door SC Telstar Vrouwen, dat er via de snelle Katja Snoeijs op de linkerflank uitkomt. Zij geeft de bal voor op Suzanne Admiraal, die de 2-2 achter Olthuis trapt. Na 84 minuten te hebben gespeeld mag de uitploeg aanleggen voor een vrije trap. De bal wordt richting de korte hoek gekruld door Drost, maar Olthuis heeft dit in de gaten en stopt deze poging vakkundig. In de slotminuten is het PEC Zwolle Vrouwen dat nog vol voor de winst gaat, maar dreigende momenten van onder meer Schepers, Yvette van Daelen en Joyce Mijnheer worden niet omgezet in doelkansen. Hierdoor eindigt deze vermakelijke wedstrijd in een gelijkspel en mogen de clubs allebei één punt aan het totaal in de Eredivisie Vrouwen toevoegen.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle Vrouwen – SC Telstar Vrouwen 2-2 (0-1)
Scheidsrechter: René Broekman

Scoreverloop
’45. Verschoor 0-1
’50. Klein Braskamp 1-1
’57. Van Vilsteren 2-1
’75. Admiraal 2-2

Opstellingen
PEC Zwolle Vrouwen : Olthuis, Van Dam, Scheggetmann, Frijlink, Tiemens, Van Vilsteren (’76. Mijnheer), Van Schoonhoven, Klein Braskamp, Schepers, De Graaf en Van Daelen.

SC Telstar Vrouwen : Lorsheyd, Fritschy (’71. Van der Velden), Kok, Visser, Snoeijs, Roof, Admiraal, Verschoor, Drost, Duppen en Ursem.