Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Telstar - PEC Zwolle

Vrijdagmiddag reisde de selectie van PEC Zwolle Vrouwen af naar Velsen-Zuid voor het duel tegen SC Telstar Vrouwen. Eerder dit seizoen eindigde deze wedstrijd in het IJsseldelta stadion in 1-2. Namens de Blauwvingers scoorde Joyce Mijnheer toen het doelpunt. De Zwolse vrouwen zijn uit op revanche en willen winnen om aansluiting te houden bij de andere elftallen in de Eredivisie Vrouwen. 

De eerste kans van de wedstrijd is voor PEC Zwolle Vrouwen. Een steekpass van Judith Frijlink komt bij Esmee de Graaf terecht, die vervolgens net geen goed vervolg kan geven aan deze mooie aanval. Eén minuut later pareert doelvrouw Nadja Olthuis met een katachtige reflex een vrije trap. Hierdoor blijft de stand in deze fase van het duel gelijk. Na dertien minuten te hebben gespeeld gaan Rebecca Doejaaren en Mijnheer op het doel van SC Telstar af. De voorzet richting Mijnheer is alleen te kort, waardoor een verdedigster van de thuisploeg kan onderscheppen. In het restant van de eerste helft krijgt het elftal van trainer/coach Sebastiaan Borgardijn nog mogelijkheden, maar het zijn de ‘Witte Leeuwinnen’ die vijf minuten voor de thee op voorsprong komen. Katja Snoeijs passeert Olthuis en brengt de stand zodoende op 1-0. 

In het tweede bedrijf zet SC Telstar Vrouwen aan. Zo gaat een schot van de thuisspelende formatie rakelings langs het doel en is het na 52 minuten wel weer raak. Wederom is het Snoeijs, die nu een afgeslagen hoekschop doeltreffend afrondt: 2-0. Even later brengen de Blauwvingers de spanning in de wedstrijd terug. Doejaaren passeert keepster Barbara Lorsheyd op koelbloedige wijze: 2-1. Toch herstelt SC Telstar Vrouwen de schade direct, door de stand één minuut later op 3-1 te zetten. Met het hoofd plaatst Babiche Roof de bal in de verre hoek. PEC Zwolle Vrouwen probeert in de tweede helft nog wel terug in het duel te komen, maar de Zwolse speelsters hebben het vizier niet meer op scherp staan. Hierdoor blijven de drie punten in Velsen-Zuid achter en wachten de Zwollenaren nog op de eerste overwinning van dit eredivisieseizoen. 

Wedstrijdstatistieken 
SC Telstar Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 3-1 (1-0) 
Scheidsrechter: Rob Wassink 

Scoreverloop: 
’41. Katja Snoeijs 1-0 
’52. Katja Snoeijs 2-0 
’57. Rebecca Doejaaren 2-1 
’58. Babiche Roof 3-1 

Opstellingen: 
SC Telstar Vrouwen  : Barbara Lorsheyd, Nadine Fritschy, Romy Scherpenzeel, Carli Luntz (’69. Anne-Fleur Duppen), Amy Visser, Katja Snoeijs, Babiche Roof, Suzanne Admiraal, Aaike Verschoor, Linda Bakker, Chelly Drost. 

PEC Zwolle Vrouwen  : Nadja Olthuis, Suzanne Giesen, Joyce Mijnheer, Sharon Bruinenberg (’59. Nurija van Schoonhoven), Judith Frijlink, Kyra Scheggetmann, Lesley te Winkel, Esmee de Graaf, Rebecca Doejaaren (’59. Yvette van Daelen), Merlin Tiemens, Kirsten Bakker (’80. Tessa Klein Braskamp).