Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Telstar

Vrouwenelftal sluit seizoen af met één punt tegen SC Telstar

Vrijdagavond stond om 19.30 uur het duel tussen PEC Zwolle Vrouwen en SC Telstar Vrouwen op het programma. Dit was tevens de laatste speelronde die beide elftallen speelden in de BeNe League, dit aangezien na dit seizoen de Nederlandse en Belgische elftallen in aparte competities gaan spelen. De wedstrijd werd afgetrapt in het IJsseldelta stadion.

Het is de thuisploeg die in de beginfase het betere van het spel heeft. Via snelle uitbraken komt het elftal van trainer/coach Sebastiaan Borgardijn meerdere keren in de buurt van de doelvrouw van SC Telstar Barbara Lorsheyd. Na 23 minuten resulteert dit in de openingstreffer. Uitgerekend Jennieke van der Pol, die na dit seizoen vertrekt bij PEC Zwolle Vrouwen, brengt haar elftal op voorsprong. De Zwollenaren kunnen hier echter niet lang van genieten, want vijf minuten later trekt Priscilla de Vos de stand alweer gelijk. In het restant van het eerste bedrijf zijn de Zwolse vrouwen de bovenliggende partij, maar gescoord wordt er niet meer.

Het zijn de Witte Leeuwinnen die echter sterker uit de kleedkamer komen. De mogelijkheden die hier uit voortkomen worden echter niet gepromoveerd tot een doelpunt. Na een uur te hebben gespeeld gaat het spelbeeld op en neer. Beide elftallen zijn aan elkaar gewaagd. Tegen het einde van het duel krijgt PEC Zwolle Vrouwen nog een grote kans, maar na goed voorbereidend werk van Jolijn Heuvels en Joyce Mijnheer schiet Van der Pol de bal tegen keepster Barbara Lorsheyd aan. Zodoende blijft de 1-1 stand op het scorebord staan en mogen beide teams één punt aan het totaal toevoegen.

PEC Zwolle Vrouwen sluit het seizoen op de twaalfde positie af, met 18 punten uit 24 wedstrijden.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle Vrouwen – SC Telstar Vrouwen 1-1 (1-1)
Locatie: IJsseldelta stadion
Scheidsrechter: Dhr. Boringa

Opstellingen
PEC Zwolle Vrouwen: Nadja Olthuis, Jolijn Heuvels (’87. Lesley te Winkel), Mariska Kogelman, Tessa Klein Braskamp, Joyce Mijnheer (’75. Rebecca Doejaaren), Anouk van Vilsteren, Jennieke van der Pol (’87. Yvette van Daelen), Suzanne Giesen, Judith Frijlink, Marije van Dam, Merlin Tiemens.

SC Telstar Vrouwen: Barbara Lorsheyd, Dyanne Bito, Stefanie van der Gragt (’78. Romy Scherpenzeel), Priscilla Mesker, Kirsten Koopmans, Dominique Bruinenberg, Priscilla de Vos, Babiche Roof, Suzanne Admiraal (’43. Chelly Drost), Aaike Verschoor, Linda Bakker (’75. Yentl Abbing).

Scoreverloop
’23. Jennieke van der Pol 1-0
’28. Priscilla de Vos 1-1