Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Telstar - PEC Zwolle

PEC Zwolle Vrouwen onderuit in Noord-Holland

Afgelopen vrijdag heeft PEC Zwolle Vrouwen de eerste seizoenshelft afgesloten met een nederlaag. In Velsen-Zuid was Telstar met 3-0 te sterk.

In de eerste helft hebben de Zwollenaren het moeilijk. Het team van trainer Sebastiaan Borgardijn staat veelvuldig onder druk en de thuisploeg weet veel mogelijkheden bij elkaar te spelen. Het lukt PEC Zwolle Vrouwen niet om zichzelf onder de druk uit te spelen. Toch duurt het nog relatief lang eer het leer het net raakt. Telstar gaat slordig om met de kansen, raakt het aluminium en de Zwolse keepster Olthuis weet veelvuldig redding te brengen. Vlak voor de thee capituleren de Blauwvingers alsnog. Na een vrije trap valt de afvallende bal voor de voeten van Van der Gragt, die niet aarzelt en de bal simpel in het doel schuift.

Na de rust blijft het wedstrijdbeeld identiek. Telstar heeft het beste van het spel en creëert al snel een grote kans. Aanvaller Admiraal heeft het vizier alleen niet op scherp en mikt te hoog. Een paar minuten later is het dezelfde Admiraal die de score toch weet te verdubbelen. Na dit tegendoelpunt gooit Zwolle de schroom wat van zich af. Het elftal probeert druk naar voren uit te oefenen, maar krijgt de deksel na een rare scrimmage op de neus als Roof raak trapt. Hierna is het Zwolse verzet definitief gebroken. Het team gaat als twaalfde de winterstop in.