Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Telstar

PEC Zwolle Vrouwen verliest in blessuretijd van SC Telstar

Het PEC Zwolle vrouwenelftal heeft de tweede wedstrijd in de BeNe League dinsdagavond met 1-3 verloren van SC Telstar. De wedstrijd leek te eindigen in een 1-1 gelijkspel, maar door doelpunten van Lavinia Poku en Kirsten Koopmans in de blessuretijd (90 en 92 e minuut) namen de Witte Leeuwinnen de drie punten mee naar Velsen-zuid.      
      
Ondanks dat Poku de score al in de negende minuut opende (0-1), is PEC Zwolle Vrouwen in de eerste helft de bovenliggende partij. Dit resulteert in de elfde minuut in de gelijkmaker van Tessa Klein Braskamp (1-1). De speelster kopt de bal beheerst tegen de touwen. 
     
In de tweede helft krijgen beide ploegen kansen om op voorsprong te komen. Dominique Vugts krijgt in de 53 e minuut een goede mogelijkheid, maar ziet haar inzet gepareerd worden door PEC Zwolle Vrouwen-keepster Nadja Olthuis. In de 67 minuut heeft Jennieke van der Pol een uitgelezen kans om de Zwolse vrouwen op voorsprong te schieten, maar één op één met de keeper schiet ze naast.      

In de blessuretijd is het SC Telstar dat de wedstrijd alsnog naar zich toe weet te trekken. Dankzij twee prima doelpunten van Poku en Koopmans eindigt de wedstrijd in een 1-3 eindstand. Vrijdag speelt het Zwolse vrouwenteam om 20.30 uur de uitwedstrijd tegen Standard de Liège. Meer informatie over de PEC Zwolle Vrouwen-selectie is hier te vinden.

Opstellingen
PEC Zwolle Vrouwen: Nadja Olthuis, Mariska Kogelman, Tessa Klein Braskamp, Marianne van Brummelen, Jennieke van der Pol, Sylvia Smit, Judith Frijlink, Kyra Scheggetmann, Sharon Bruinenberg, Yvette van Daelen, Jorie Schepers.

SC Telstar Vrouwen:
Dyanne Bito, Priscilla Mesker, Stefanie v/d Gragt, Brittany Persaud, Kirsten Koopmans, Dominique Vugts, Karin Legemate, Lavinia Poku, Dominique Bruinenberg, Melissa van der Wiel, Sharon Kok

Scoreverloop

9' Poku
11' Klein Braskamp
90' Poku
92+2' Koopmans