Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Standard de Liège - PEC Zwolle

Geen winst in Luik voor PEC Zwolle Vrouwen

Het Belgische Luik was vrijdagavond het wedstrijdtoneel voor Standard de Liège – PEC Zwolle Vrouwen. De Zwollenaren reisden naar ons buurland voor de achtste wedstrijd in de BeNe League-competitie.

Na de aftrap om 19.30 uur op sportcomplex Académie Robert L. Dreyfus gaan de Zwolse vrouwen gelijk goed van start. Anouk van Vilsteren krijgt meteen de kans om het eerste doelpunt te maken, maar na de mooie aanval via Tessa Klein Braskamp en Joyce Mijnheer schuift ze de bal net langs de paal. Na deze actie gaat de wedstrijd aardig gelijk op. De Belgen wachten rustig af, terwijl de Blauwvingers proberen er voetballend doorheen te komen. Na het eerste kwartier krijgt de thuisploeg meer grip op de wedstrijd. Vlak voor rust breekt de Belgische Vanity Lewerissa uit, waarna ze de bal beheerst afrond: 1-0 in de 38e minuut.

In de tweede helft starten de Zwollenaren opnieuw vol goede moed. Toch ontstaan hier en daar momenten van slordig balverlies, waardoor Standard Luik mogelijkheden en kansen creëert. In de 53e minuut lopen de Belgen uit naar een 2-0 voorsprong als Tessa Wullaert de bal tegen het net schiet. De Zwolse vrouwen zijn echter niet stuk te krijgen en blijven strijden. Zes minuten na het tweede doelpunt in de wedstrijd weet Mijnheer te reageren op een bal van Jolijn Heuvels. Ze is twee verdedigers te slim af en treft vervolgens doel, waarmee ze de 2-1 op haar naam zet. PEC Zwolle vrouwen komt dichterbij, al is dat van korte duur. In de 64e minuut is het wederom Lewerissa die door de Zwolse verdediging breekt: 3-1. De thuisploeg krijgt vervolgens nog een aantal mogelijkheden, maar keepster Nadja Olthuis weet knap redding te brengen. In de negenentachtigste minuut volgt dan toch de genadeklap. De Belgen zetten de 4-1 eindstand op het scorebord na een voorzet uit een afgeslagen hoekschop. Op vrijdag 14 november speelt PEC Zwolle Vrouwen om 19.30 uur de thuiswedstrijd tegen Club Brugge in het IJsseldelta stadion.

Wedstrijdstatistieken
Standard de Liège – PEC Zwolle 4-1 (1-0)
Scheidsrechter: dhr. Pirard

Opstellingen
Standard de Liège : Verhoeven, Courtois, Biesmans (’56. Van Loock), Zeler, Wullaert (’70. Schoenmakers), Lewerissa, De Gernier, Coutereels, Mourmans (’80. Grégoire), Philtjens, Yüceil.
PEC Zwolle Vrouwen : Olthuis, Heuvels (’61. Te Winkel), Kogelman, Klein Braskamp, Van Vilsteren (’76. Van Vilsteren), Schepers (’65. Jager), Mijnheer, Scheggetmann, Bruinenberg, Van Daelen, Giesen.

Scoreverloop
’36. Lewerissa 1-0
’52. Wullaert 2-0
’57. Mijnheer 2-1
’62. Lewerissa 3-1
’89. Coutereels 4-1