Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Standard de Liège

PEC Zwolle Vrouwen niet opgewassen tegen titelkandidaat

Na de knappe 0-4 winst van vorige week tegen SC Telstar begon PEC Zwolle Vrouwen vrijdagavond vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen titelkandidaat Standard de Liège. Op het sportcomplex van partnervereniging Be Quick’28 werd er om 19.30 uur afgetrapt. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Olaf Broers.

In het begin van de eerste helft speelden beide elftallen ietwat afwachtend. De bezoekers uit België creëerden enkele mogelijkheden, maar de vrouwen hadden het vizier in deze fase van de wedstrijd nog niet op scherp staan. Standard de Liège kreeg na zo’n twintig minuten meer grip op het duel en werd steeds gevaarlijker. In de 26e minuut resulteerde dit in de 0-1, door Sanne Schoenmakers. De aanvallende speelster kopte het leer beheerst over doelvrouw Kimberly Heijne heen. Tien minuten na deze openingstreffer was het Tessa Wullaert, die de tweede treffer voor de Belgische bezoekers scoorde. Na een pass vanaf het middenveld schoot de twintigjarige international de bal in het Zwolse doel (0-2). PEC Zwolle Vrouwen kwam niet onder de druk vandaan en na veertig minuten was het Cécile de Gernier die vanaf een meter of twintig mocht aanleggen voor een vrije trap. De ervaren speelster nam een aanloop en schoot de bal snoeihard tegen de touwen (0-3).

In de tweede helft liet Standard de Liège PEC Zwolle Vrouwen iets meer voetballen, maar tot echte grote kansen leidde dit niet. Na 67 minuten te hebben gespeeld werd het 0-4 door een doelpunt van Maud Coutereels. De aanvoerster mocht een vrije trap nemen en schoot het leer hard en geplaatst in het doel. Het slotakkoord was in de 74e minuut voor Vanity Lewerissa. Na een snelle aanval scoorde ze het vijfde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd (0-5).

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle Vrouwen – Standard de Liège Vrouwen 0-5 (0-3)
Scheidsrechter: dhr. Broers.

Opstellingen
PEC Zwolle Vrouwen : Heijne, Heuvels (’45. Kets), Kogelman, Brummel, Klein Braskamp, Van Brummelen, Van der Pol (’45. Nijman), Smit, Frijlink, Scheggetmann, Van Daelen (’74. Borg).

Standard de Liège Vrouwen : Ickmans, Courtois, Biesmans, Zeler, Demoustier (’55. Philtjens), Schoenmakers, Wullaert (’74. Mourmans), Lewerissa, Grégoire (’65. Mignon), De Gernier, Coutereels.

Scoreverloop
’26. Schoenmakers 0-1
’37. Wullaert 0-2
’40. De Gernier 0-3
’67. Coutereels 0-4
’74. Lewerissa 0-5