Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - SC Telstar Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen wint en vervolgt goede reeks

In het MAC3PARK stadion stond vrijdagavond de competitiewedstrijd op het programma tussen PEC Zwolle Vrouwen en de vrouwenselectie van SC Telstar. PEC Zwolle Vrouwen is de laatste weken aan een goede serie wedstrijden bezig. Zo werd regerend landskampioen FC Twente Vrouwen verslagen in de kwartfinale van de KNVB Beker en hielden de Zwollenaren de Tukkers een week later op een gelijkspel in Hengelo (2-2). Vooraf was het dus de vraag: kan PEC Zwolle Vrouwen deze duels een goed vervolg geven thuis tegen SC Telstar Vrouwen?

Het is de thuisploeg die vliegend uit de startblokken komt. Rebecca Doejaaren neemt de bal in de tweede minuut tussen twee verdedigers mee en trapt het leer beheerst in het doel van SC Telstar Vrouwen: 1-0. In de minuten daarna krijgen beide elftallen mogelijkheden om tot een treffer te komen, maar de speelsters zijn niet nauwkeurig genoeg in de afronding. Onder meer Zwollenaren Joos van Os en Yvette van Daelen hebben de kans om de voorsprong te vergroten, maar doelvrouw Nicolle Martens keept alert. Na 22 minuten is het wel weer raak voor PEC Zwolle Vrouwen. Een vlijmscherpe counter, na een corner van de bezoekers, komt via Judith Frijlink en Esmee de Graaf uiteindelijk bij Doejaaren terecht, die de 2-0 in het doel schiet. PEC Zwolle Vrouwen is de bovenliggende partij in de eerste helft en komt vijf minuten voor de rust ook nog op 3-0. De Graaf blijft één-op-één met Martens rustig en trapt de bal in het doel. Toch is dit niet de stand waarmee beide elftallen aan de thee gaan. Na 43 minuten is het Linda Bakker die de marge verkleint tot 3-1.

SC Telstar Vrouwen komt sterk uit de kleedkamer en creëert direct drie mogelijkheden achter elkaar. Doordat keeper Nadja Olthuis een keer redding brengt, verdediger Van Os een poging blokt en er ook een inzet wordt naast geschoten, blijft de stand ongewijzigd. Na nog enkele kansen voor SC Telstar Vrouwen en een afgekeurd doelpunt van PEC Zwolle vrouwen (vanwege duwen) komen de bezoekers in de 70 e minuut wel op 3-2. Na een overtreding van Frijlink in het zestienmetergebied, mag Babiche Roof een strafschop nemen. Olthuis zit in de goede hoek, maar ze kan de penalty niet pareren. Acht minuten later is het PEC Zwolle Vrouwen dat weer scoort. Suzanne Giesen is alert bij de tweede paal en kopt de bal vanuit een hoekschop binnen: 4-2. Uiteindelijk scoort SC Telstar Vrouwen nog wel in de 91 e minuut via Bakker (4-3), maar de overwinning van de Blauwvingers komt niet meer in gevaar. Zo wint PEC Zwolle Vrouwen dit competitieduel en geeft het de sterke reeks een goed vervolg!

Judith Frijlink werd na afloop uitgeroepen tot PEC Zwolle Vrouw van de wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle Vrouwen – SC Telstar Vrouwen 4-3 (3-1)
Scheidsrechter: Pascal Arnts

Opstellingen
PEC Zwolle Vrouwen : Nadja Olthuis, Joos van Os, Judith Frijlink, Kyra Scheggetmann, Merlin Tiemens, Suzanne Giesen, Nurija van Schoonhoven, Yvette van Daelen, Esmee de Graaf (’71. Lydia Borg), Maxime Bennink (’83. Anouk van Vilsteren) en Rebecca Doejaaren (’24. Lauri Weijkamp).
SC Telstar Vrouwen : Nicolle Martens, Jasmijn Duppen, Sharon Kok, Amber Wuring (’46. Anna Ursem), Sanne van der Velden, Amy Visser, Katja Snoeijs (’55. Alex Baarda), Babiche Roof, Linda Bakker, Jaimy Visser en Lotte Hopman (’71. Suzanne Admiraal).

Scoreverloop
‘2. Rebecca Doejaaren 1-0
’22. Rebecca Doejaaren 2-0
’40. Esmee de Graaf 3-0
’43. Linda Bakker 3-1
’70. Babiche Roof 3-2
’78. Suzanne Giesen 4-2
’90. Linda Bakker 4-3