Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - SC Telstar Vrouwen

Slechte tweede helft doet PEC Zwolle Vrouwen de das om

Onder koude weersomstandigheden fluit scheidsrechter Lennart Fledderus om 19.30 uur voor het begin van de wedstrijd tussen PEC Zwolle Vrouwen en de vrouwenselectie van SC Telstar. Trainer / coach Carin Meesters-Bakhuis kiest er, mede gedwongen door blessures van Sharon Bruinenberg, Kirsten Bakker en Lydia Borg, voor om een aantal wijzigingen door te voeren ten opzichte van de wedstrijd van vorige week tegen Achilles ’29 Vrouwen (3-1 nederlaag). Zo beginnen Nurija van Schoonhoven, Yvette van Daelen, Kyra Scheggetmann en Maxime Bennink in de basisopstelling.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd vallen er weinig kansen te noteren. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Wel proberen de bezoekers uit Velsen-Zuid meerdere keren gebruik te maken van de ruimte die achter de verdediging van de Zwollenaren ligt. De passes zijn telkens echter niet precies genoeg, waardoor de alert keepende Nadja Olthuis verder gevaar voorkomt. Na 21 minuten krijgt PEC Zwolle Vrouwen de eerste grote mogelijkheid. Een voorzet van Bennink vanaf rechts wordt weggekopt, waarna Van Schoonhoven de bal kan overnemen. Ze kapt haar opponent goed uit, maar ziet haar inzet naast het doel van keeper Nicolle Martens rollen. Eén minuut later krijgt de thuisploeg opnieuw een kans. Van Daelen draait goed weg bij haar tegenstander, probeert het met een schot in de richting van de verre hoek, maar haar poging suist naast. Na een schot van SC Telstar Vrouwen-speelster Babiche Roof in de 31 e minuut, dat naast het doel rolt, komt de thuisploeg na 43 minuten op voorsprong. Suzanne Giesen legt de bal van achteruit met veel gevoel over de verdediging van SC Telstar Vrouwen heen, waardoor Rebecca Doejaaren alleen op het doel kan aflopen. Ze blijft rustig en lobt de bal over de uitkomende Martens tegen de touwen: 1-0. In het resterende gedeelte van de eerste helft wordt er niet meer gescoord. Zodoende is dit tevens de ruststand.

Al snel wordt duidelijk met wat voor intenties SC Telstar Vrouwen uit de kleedkamer is gekomen. De bezoekers zijn gretig en willen zo snel als mogelijk de gelijkmaker op het scorebord zetten. Dit leidt al vlug tot de eerste kans na de thee, maar een poging vanaf de rand van het zestienmetergebied wordt gepareerd door Olthuis. In de 51 e minuut krijgen de bezoekers een dot van een kans. Scheggetmann verliest de bal, waarna Katja Snoeijs richting de achterlijn loopt. Ze geeft voor op Caroline Verleg, die de bal vrij voor Olthuis hard tegen de doelvrouw aanschiet. PEC Zwolle Vrouwen komt hier goed weg, maar kort daarna krijgt SC Telstar Vrouwen opnieuw een kans. Snoeijs wordt de diepte ingestuurd, Scheggetmann is te laat, maar wederom redt uitblinker Olthuis haar team, door het leer voor haar voeten weg te tikken. Na ruim een uur te hebben gespeeld is het dan wel raak voor het team van trainer/coach Gideon Dijks. Roof wordt in het strafschopgebied vrijstaand aangespeeld, kapt haar directe tegenspeelster uit en schuift de bal voorbij de kansloze Zwolse doelvrouw: 1-1.  PEC Zwolle Vrouwen is de weg helemaal kwijt en komt twee minuten later ook op achterstand. Opnieuw wordt Scheggetmann afgetroefd, waarna Snoeijs de bal met een boog tegen de touwen trapt: 1-2. In het tweede bedrijf is PEC Zwolle Vrouwen nog wel dreigend. Vooral Esmee de Graaf komt er meerdere keren goed uit, maar haar voorzetten missen richting. In de 70 e minuut stuitert een diepe trap van Frijlink door, waardoor Doejaaren alleen door kan lopen. Ze schiet echter te snel. Zodoende belandt haar poging naast het doel van de tegenstander uit Velsen-Zuid. PEC Zwolle Vrouwen komt er in het restant van de wedstrijd niet meer aan te pas. Door treffers van Snoeijs en de ingevallen Anne-Fleur Duppen wordt de eindstand bepaald op 1-4. Een teleurstellend einde van een duel dat vanuit Zwols perspectief goed begon. Volgende week spelen de Zwollenaren de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag Vrouwen.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle Vrouwen – SC Telstar Vrouwen
Scheidsrechter: Lennart Fledderus

Opstellingen
PEC Zwolle Vrouwen : Nadja Olthuis, Joos van Os, Suzanne Giesen, Kyra Scheggetmann (’80. Lauri Weijkamp), Anouk van Vilsteren, Nurija van Schoonhoven, Judith Frijlink, Maxime Bennink, Esmee de Graaf (’80 Amy Banarsie), Rebecca Doejaaren en Yvette van Daelen.
SC Telstar Vrouwen : Nicolle Martens, Jasmijn Duppen, Anna Ursem, Sharon Kok, Caroline Verleg (’76. Jaimy Visser), Amy Visser, Katja Snoeijs, Babiche Roof, Alex Baarda (’56. Anne-Fleur Duppen), Linda Bakker en Lotte Hopman.

Scoreverloop
’43. Rebecca Doejaaren 1-0
’61. Babiche Roof 1-1
’63. Katja Snoeijs 1-2
‘79. Snoeijs 1-3
‘90+2. Anne-Fleur Duppen 1-4