Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - SC Telstar

Zaterdag speelde PEC Zwolle Vrouwen in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen SC Telstar. De wedstrijd ging om 19.30 uur van start en werd gespeeld in het IJsseldelta stadion. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Hoogendijk.

De Blauwvingers gaan voortvarend van start en komen al na twee minuten op een 1-0 voorsprong door een treffer van Marianne van Brummelen. Een goede steekpass van Nathalja Nijman zet Van Brummelen alleen voor doelvrouw Mairav Shamir, waarna de spits doeltreffend afrondt. Na deze snelle voorsprong blijkt al snel dat de vrouwen van SC Telstar niet naar Zwolle zijn afgereisd om te verliezen. De ploeg uit Velsen-Zuid krijgt onder andere na negen minuten een mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar Nadja Olthuis voorkomt dit met een puike redding. Na achttien minuten krijgen de bezoekers wederom een kans, maar Nijman voorkomt een doelpunt door het leer voor de doellijn weg te halen. PEC Zwolle Vrouwen zit ondanks de voorsprong niet goed in de wedstrijd. Na dertig minuten is het wel raak voor SC Telstar. Stefanie van der Gragt kopt de 1-1 uit een vrije trap tegen de touwen. Vier minuten later brengt Loïs Oudemast de Witte Leeuwinnen zelfs op voorsprong. Een pass vanuit de achterhoede komt bij de aanvalster terecht, die optimaal profiteert en de 1-2 op het scorebord zet.

In het tweede bedrijf komt PEC Zwolle Vrouwen steeds beter in de wedstrijd. Dit resulteert in een kans voor Van Brummelen, maar haar bekeken lobje mist het doel. Tegen het einde van de wedstrijd besluit trainer Sebastiaan Borgardijn om aanvallender te spelen. Hij brengt onder meer Yvette van Daelen binnen de lijnen. De jonge speelster betaalt dit vertrouwen direct terug en brengt de stand, in de 78e minuut, na een goede actie van Sylvia Smit op 2-2. In het restant van de wedstrijd wordt er niet meer gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing moeten brengen. PEC Zwolle Vrouwen blijkt hierin het meest koelbloedig. SC Telstar mist drie van de vier geschoten strafschoppen (paal, lat en redding Olthuis), terwijl het Zwolse elftal alle drie de genomen penalty’s, via Tessa Klein Braskamp, Smit en Judith Frijlink, verzilvert.

De ontlading bij PEC Zwolle Vrouwen is na afloop groot, want net als vorig seizoen bereikt de ploeg de halve finale van de KNVB Beker. Hierin treffen ze dit keer PSV/FC Eindhoven in het IJsseldelta stadion. Meer informatie over de datum wordt op een later moment bekendgemaakt. Hieronder zie je een fotoverslag van deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken 
PEC Zwolle Vrouwen – SC Telstar Vrouwen 2-2 (1-2) 
Scheidsrechter: Hoogendijk

Opstellingen 
PEC Zwolle Vrouwen  : Olthuis, Heuvels (’63. Borg), Klein Braskamp, Nijman (’74. Van Daelen), Brummel, Van Brummelen, Van der Pol, Smit, Frijlink, Scheggetmann, Bruinenberg (’63. Jager).

SC Telstar Vrouwen  : Shamir, Bito, Van der Gragt, Poku, Koopmans, Van der Heijde (’85. Pauletta), De Vos, Oudemast, Vugts (’74. Verschoor), Legemate, Bruinenberg.

Scoreverloop 
‘2. Van Brummelen 1-0 
’30. Van der Gragt 1-1 
’34. Oudemast 1-2 
’78. Van Daelen 2-2