Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag SC Telstar - PEC Zwolle

Zwolse vrouwen boeken verrassend ruime overwinning

Vrijdag speelde PEC Zwolle Vrouwen de uitwedstrijd tegen de vrouwen van SC Telstar. In het TATA Steel stadion begon het duel om 19.30 uur en het stond onder leiding van scheidsrechter Rembrand Duindam.

Op een slecht bespeelbaar veld was het SC Telstar dat in de beginfase druk op de verdediging van PEC Zwolle zette. De Zwolse verdediging stond echter goed en PEC Zwolle Vrouwen probeerde er met snelle counters uit te komen. In de 44 e minuut resulteerde dit in de openingstreffer van spits Marianne van Brummelen (0-1).

Na de rust kreeg het Zwolse elftal van trainer Sebastiaan Borgardijn meer ruimte. Toch was het SC Telstar dat in de beginfase nog enkele keren gevaarlijk was. De thuisploeg wist deze mogelijkheden echter niet in doelpunten om te zetten, waardoor de 0-1 tussenstand op het scorebord bleef staan. Gedurende de tweede helft ging PEC Zwolle Vrouwen steeds beter spelen en kwam het na 73 minuten op een 0-2 voorsprong via voormalig international Sylvia Smit. Tien minuten na deze tweede treffer werd het zelfs 0-3. Yvette van Daelen kopte de bal goed door naar Van Brummelen, die koelbloedig haar tweede doelpunt van de avond scoorde. Het verzet van de ploeg uit Velsen was vervolgens gebroken. Zo kon Van Daelen in de 89 e minuut, na goed voorbereidend werk van Smit, nog knap de 0-4 binnenkoppen.

Een mooie overwinning van de Zwolse vrouwen tegen een elftal dat hoger op de ranglijst staat. Op vrijdag 31 januari speelt PEC Zwolle de eerstvolgende wedstrijd in de BeNe League tegen het sterke Standard de Liège. Dit duel wordt op het terrein van partnervereniging Be Quick’28 gespeeld en gaat om 19.30 uur van start. Wees erbij om de Blauwvingers aan te moedigen. De toegang is gratis!

Wedstrijdstatistieken
SC Telstar Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 0-4 (0-1)
Scheidsrechter: Dhr. Duindam

Opstellingen:
SC Telstar : Bito, v.d. Gragt, Oudemast, De Vos, Pauletta (’57. Vugts), Koopmans (’85. Persaud), Shamir, Legemate, Poku (’66. Van der Heijde), Bruinenberg, Kok.

PEC Zwolle : Heijne, Heuvels, Kogelman, Klein Braskamp, Brummel, Van Brummelen (’88. Jager), Van der Pol (’66. Kets), Smit, Frijlink, Scheggetmann, Van Daelen.

Scoreverloop
’44. Van Brummelen 0-1
’74. Smit 0-2
’83. Van Brummelen 0-3
’89. Van Daelen 0-4