Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - sc Heerenveen Vrouwen

Punt voor PEC Zwolle Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen heeft een punt overgehouden aan de eerste thuiswedstrijd in de kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen. Tegen sc Heerenveen Vrouwen leek er lang meer in te zitten, maar in de slotseconde veranderde een drietal punten in één schamel punt.

Het was Fenna Kalma die de Friezen op voorsprong kopte. Tussen twee speelsters in was de boomlange spits heer en meester: 0-1. PEC Zwolle Vrouwen kwam bijna op een grotere achterstand maar keepster Moon Pondes voorkwam dat. Naar mate de eerste helft vorderde werd PEC Zwolle Vrouwen sterker en sterker. Esmee de Graaf kreeg een drietal goede kansen, waarvan een kopbal uit een snoekduik een doelpunt leek op te leveren, ware het niet dat doelvroeg Venema dit voorkwam. De meer dan verdiende 1-1 kwam uiteindelijk vier minuten voor rust. Een wonderschoon afstandsschot van Babiche Roof trof doel.

Na rust was PEC Zwolle Vrouwen de baas op het veld en kwam het nadat het twee keer de lat had geraakt via Abby Holmes, die voor de derde maal op rij trefzeker was, op een 1-2 voorsprong. Holmes kopte de bal uit een hoekschop snoeihard tegen de touwen. Aan de andere kant was de Britse belangrijk met een redding op de doellijn, nadat Tiny Hoekstra eerst al Pondes op haar weg vond. Via Roof en Maxime Bennink kreeg PEC Zwolle Vrouwen vlak voor tijd de ultieme kans op de derde treffer, maar die viel niet. Extra zuur was het dan ook dat de 2-2 nog moest worden geïncasseerd. Dit gebeurde ook nog eens ruim buiten de aangegeven extra tijd. Het was Kalma op prachtige wijze een vrije trap verzilverde. 

Ondanks de magere oogst kon trainer/coach Wim van der Wal na afloop tevreden zijn over het spel van zijn ploeg, dat na de bekeruitschakeling tegen CTO Amsterdam en de nederlaag tegen Ajax Vrouwen, weer leek op het team van de laatste wedstrijden uit de reguliere competitie.

PEC Zwolle Vrouwen - sc Heerenveen Vrouwen: 2-2 (1-1) 
Toeschouwers:  840   
Scheidsrechter:  Poffers     
Gele kaart:  -

Opstellingen:     
PEC Zwolle Vrouwen:   Pondes, Holmes (81' Niens)  , Van Daelen, Smid, McDonough, Giesen, Van Schoonhoven, Roof, Bennink, De Graaf en Doejaaren.

sc Heerenveen Vrouwen:  Venema  , Loth, Schouwstra, Van Velzen (79' Huls), Meijerink, Douma, Van den Heuvel (67' Philippo), Schra (79' Verleg), Strik, Kalma en Hoekstra.

Scoreverloop:    
9. Kalma 0-1 
41. Roof 1-1 
71. Holmes 2-1 
90+5. Kalma 2-2