Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag sc Heerenveen Vrouwen - PEC Zwolle

Afgelopen vrijdag stond de tweede ronde van de Eredivisie Vrouwen play-offs op het programma. Na de eerste ronde waar PEC Zwolle Vrouwen het vrouwenelftal van Achilles’29 versloeg (3-1), stond nu de uitwedstrijd in en tegen Heerenveen op het programma. De tegenstander stond een punt voor op de Blauwvingers. Kortom met een overwinning zou het team van trainer/coach Joran Pot weer een plek stijgen op de ranglijst.    

Het was sc Heerenveen Vrouwen dat goed uit de startblokken kwam. Al in de tweede minuut wisten ze het doel te treffen. Balverlies op het middenveld werd genadeloos afgestraft door de Friezen. Het was Fenna Kalma die de bal onderschepte en zonder weerstand door kon dribbelen richting het zestienmeter gebied en vervolgens met een bekeken schot keepster Nadja Olthuis kansloos liet. Bijkomen van de tegentreffer zat er niet in voor de Blauwvingers want twee minuten later kreeg het weer een doelpunt te verwerken. Een lange bal van de keepster van sc Heerenveen werd niet goed verwerkt door de Zwolse verdediging. Aanvalster van sc Heerenveen Tiny Hoekstra kon alleen doorlopen naar keepster Olthuis en schoot in de vierde minuut rustig de 2-0 binnen. Na de turbulente openingsfase kreeg PEC Zwolle Vrouwen meer grip op de wedstrijd wat resulteerde in wat kleine kansen. Zo probeerde de Zwolse middenvelder Giesen het met een afstandsschot, echter miste de bal kracht en richting waardoor de keepster van Heerenveen zonder teveel moeite redding kon brengen. Niet veel later kwamen de Zwollenaren met de schrik vrij toen Tiny Hoekstra van sc Heerenveen alleen op de keepster afging, maar werd afgevlagd vanwege buitenspel. Niet veel later werd er wel weer een tegendoelpunt geincasseerd. Vier minuten voor de rust was het oud PEC Zwolle speelster Simone Kets die met een indrukwekkende solo twee verdedigers uitspeelde en vervolgens werd onderuitgehaald net buiten het zestienmetergebied. Wat volgde was een vrije trap die ze zelf snoeihard in de kruising schoot en haar ploeg op een 3-0 voorsprong zette.

In de rust greep trainer Pot in en wisselt twee speelsters. Rebecca Doejaaren en Lydia Borg maakten plaats voor Pascalle Tang en Anouk van Vilsteren. Wie een scherp en gretig PEC Zwolle Vrouwen verwachtte na rust had het mis, want na vijf minuten spelen brak opnieuw sc Heerenveen aanvalster Strik door, die de bal breed legde op de inlopende Tiny Hoekstra die 4-0 kon maken. Niet veel later viel Elze Huls in voor sc Heerenveen Vrouwen. De invalster wist nagenoeg direct de score te vergroten door raak te koppen: 5-0. Het lukte PEC Zwolle Vrouwen niet om in de wedstrijd te komen en sc Heerenveen was constant gevaarlijk met uitbraken, maar scoren deden de Friezen niet meer. In blessuretijd scoorde de Zwollenaren door een rake vrije trap van Judith Frijlink nog wel een eretreffer. Direct na dit doelpunt werd de wedstrijd afgefloten. De teleurstelling droop van de gezichten terwijl de kleedkamer werd opgezocht. Het was een totale off-day voor PEC Zwolle Vrouwen. Volgende week wacht SC Telstar Vrouwen die bovenaan staan in de poule van de play-offs.  

Wedstrijdstatistieken 
sc Heerenveen Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen   (3-0) 5-1 
Scheidsrechter: D. Karacaoglan 
Toeschouwers: 300

Opstelling 
sc Heerenveen Vrouwen:  Devi Venema, Lieke Huls, Ingrid Schuiten ©, Simone Kets, Elise Meijerink (’68 Fleer Kokhuis), Nathalie van den Heuvel (’60 Marlies Slegter), Fenna Kalma (‘56 Elze Huls), Wiëlle Douma, Laura Strik, Tiny Hoekstra en Jassina Blom

PEC Zwolle Vrouwen:  Nadja Olthuis ©, Marije van Dam, Judith Frijlink, Lydia Borg (‘45 Pascalle Tang), Merlin Tiemens, Nurija van Schoonhoven, Yvette van Dealen, Suzanne Giesen (’75 Kirsten Bakker) Maxime Bennink, Lauri Weijkamp en Rebecca Doejaaren (’45 Anouk van Vilsteren).

Scoreverloop 
2’ Fenna Kalma 1-0 
4’ Tiny Hoekstra 2-0 
42’ Simone Kets 3-0 
49’ Tiny Hoekstra 4-0 
57’ Elze Huls 5-0 
90’ Judith Frijlink 5-1