Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag sc Heerenveen Vrouwen - PEC Zwolle

Goede reeks PEC Zwolle Vrouwen abrupt beëindigd

Een dag voordat de mannenselectie van PEC Zwolle het opneemt tegen Excelsior Rotterdam, speelt de Zwolse vrouwenselectie in Friesland tegen sc Heerenveen Vrouwen. De wedstrijd vindt plaats in het Abe Lenstra stadion en begint om 19.30 uur.

De selectie van PEC Zwolle Vrouwen begint slordig aan de wedstrijd. Er wordt vaak simpel balverlies geleden, waardoor de thuisploeg uit Friesland er meerdere keren gevaarlijk uit kan komen. Al na vijf minuten leidt dit tot een dot van een mogelijkheid. Tiny Hoekstra geeft de bal voor op Jassina Blom, die vrijstaand op doel kopt, maar haar inzet met een mooie reflex gestopt ziet worden door keeper Nadja Olthuis. De Blauwvingers zijn daarna nog wel een keer dreigend via Yvette van Daelen, na een mooie dieptepass van Judith Frijlink, maar doelvrouw Devi Venema is eerder bij de bal. In de periode die volgt krijgen de Friezinnen, veelal na Zwolse fouten, mogelijkheden. Zo schiet Hoekstra een kans over en wordt een volgende poging door Olthuis gestopt. In de 23 e minuut is het dan wel raak voor het elftal uit Heerenveen. Oud-PEC Zwolle speelster Simone Kets heeft een panklare voorzet in huis op Hoekstra, die het leer uit de lucht in het doel binnentikt: 1-0. Na nog een kans voor Kets, dat over het doel wordt geschoten, scoort sc Heerenveen Vrouwen ook de 2-0. Een vrije trap van Kets wordt slecht verwerkt door de Zwolse verdediging, waarna de bal voor de voeten komt van Laura Strik. Ze staat vrij en tikt de bal op ongeveer een meter van het doel tegen de touwen. Dit is tevens de stand waarmee beide elftallen de kleedkamer opzoeken voor de rust.

Na de thee komt Lydia Borg in het veld bij PEC Zwolle Vrouwen. Het zijn de Zwollenaren die in de minuten die volgen twee kansen krijgen om te scoren. Nadat vleugelaanvaller Esmee de Graaf een voorzet heeft naast gekopt, lijkt Maxime Bennink na 57 minuten te profiteren van een misverstand tussen twee Friese verdedigers. Ze kan compleet vrijstaand op het doel van Venema aflopen, maar besluit ineens op doel te schieten. Een verkeerde keuze, want haar schot rolt ruim naast het doel. PEC Zwolle Vrouwen is de weg vervolgens volledig kwijt. Het duurt dan ook niet lang voordat de derde treffer van sc Heerenveen Vrouwen op het scorebord staat. Strik geeft de bal vanaf rechts voor, waarna Nathalie van den Heuvel het leer in de verre hoek binnenschiet: 3-0. Het wordt kort daarna ook nog 4-0 voor de thuisploeg. Blom wint een één-tegen-één duel, waarna ze de bal tegendraads in het doel plaatst. Het Friese publiek is tevreden en grote kansen vallen er ook niet meer te noteren. Zodoende eindigt de goede serie wedstrijden van PEC Zwolle Vrouwen van de afgelopen weken abrupt in het Abe Lenstra stadion.

Wedstrijdstatistieken
sc Heerenveen Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen
Scheidsrechter: Dhr. Berends

Opstellingen
sc Heerenveen Vrouwen : Devi Venema, Fleur Kokhuis, Lieke Huls, Ingrid Schuiten, Simone Kets, Elise Meijerink, Nathalie van den Heuvel (‘80. Elze Huls), Wiëlle Douma, Laura Strik, Tiny Hoekstra en Jassina Blom.
PEC Zwolle Vrouwen : Nadja Olthuis, Joos van Os, Judith Frijlink, Kyra Scheggetmann (‘60. Anouk van Vilsteren), Merlin Tiemens, Nurija van Schoonhoven (’69. Angenita Lemstra), Suzanne Giesen (’45. Lydia Borg), Yvette van Daelen, Esmee de Graaf, Rebecca Doejaaren en Maxime Bennink.

Scoreverloop
’23. Tiny Hoekstra 1-0
’31. Laura Strik 2-0
’58. Nathalie van den Heuvel 3-0
’61. Jassina Blom 4-0