Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - sc Heerenveen

PEC Zwolle Vrouwen verliest op recordavond

Vrijdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen de competitiewedstrijd tegen de vrouwenselectie van sc Heerenveen. In het IJsseldelta stadion waren een recordaantal bezoekers aanwezig. Nog niet eerder bezochten minimaal 3.720 mensen een thuiswedstrijd van PEC Zwolle Vrouwen!

Het zijn de Blauwvingers die uit de startblokken schieten. Nadat keepster Nienke Olthof een poging van Esmee de Graaf in de vierde minuut nog knap pareert, is het even later wel raak. Een afvallende bal komt voor de voeten van verdedigster Kirsten Bakker, die het leer met haar linkervoet tegen de touwen trapt. De Zwolse vrouwen blijven aanzetten en vergroten de voorsprong na zeven minuten. Een voorzet van aanvoerder Judith Frijlink wordt door spits Rebecca Doejaaren knap binnengekopt. Er lijkt, letterlijk en figuurlijk, geen vuiltje aan de lucht, maar niks blijkt minder waar. De speelsters van PEC Zwolle gaan steeds slordiger spelen, wat in de dertiende minuut in de eerste kans voor sc Heerenveen Vrouwen resulteert. Frijlink verliest de bal achterin aan Tiny Hoekstra, die één op één naast het doel van Nadja Olthuis schiet. In de achttiende minuut is het alsnog raak voor de bezoekers. De bal wordt op het middenveld verloren aan de Friezinnen, die snel schakelen en Simone Kets bereiken. De oud-Zwollenaar trapt het leer vervolgens diagonaal in de verre hoek. Na een goede mogelijkheid voor Tessa Klein Braskamp in de twintigste minuut, komt sc Heerenveen Vrouwen na 32 minuten op gelijke hoogte. Marije van Dam verspeelt de bal aan Nathalie van den Heuvel. Zij blijft rustig en vindt Hoekstra voor het doel, die de bal simpel kan binnentikken. Vlak voor rust probeert Suzanne Giesen het nog met een schot in het zestienmetergebied, maar Olthof keert deze poging bekwaam.

Na de rust houden beide elftallen elkaar lang in een houdgreep. Er vallen weinig kansen te noteren. In de 61 e minuut komt sc Heerenveen Vrouwen, tot teleurstelling van het aanwezige Zwolse publiek, op voorsprong. Kets slalomt langs meerdere verdedigers en bereikt Van den Heuvel. Zij omspeelt de uitkomende Olthuis en prikt het derde Friese doelpunt tegen de touwen. De Zwollenaren proberen het in het restant nog wel, maar blijken niet meer in staat om gevaarlijk te worden. Zo verliest PEC Zwolle Vrouwen deze wedstrijd met 2-3, maar kan het wel een nieuw toeschouwersrecord in de boeken schrijven.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle Vrouwen – sc Heerenveen Vrouwen: 2-3 (2-2)
Scheidsrechter: Stijn Heusschen

Scoreverloop
‘5. Kirsten Bakker 1-0
‘7. Rebecca Doejaaren 2-0
’18. Simone Kets 2-1
’32. Tiny Hoekstra 2-2
’61. Nathalie van den Heuvel 2-3

Opstellingen
PEC Zwolle Vrouwen : Nadja Olthuis, Lesley te Winkel, Judith Frijlink, Kirsten Bakker (’87. Verena Jager), Marije van Dam, Tessa Klein Braskamp (’72. Nurija van Schoonhoven), Suzanne Giesen, Sharon Bruinenberg, Anouk van Vilsteren (’72. Jorie Schepers), Rebecca Doejaaren en Esmee de Graaf.

sc Heerenveen Vrouwen : Nienke Olthof, Charissa Burgwal, Simone Kets, Wiëlle Douma, Nathalie van den Heuvel (’90. Lieke Huls), Lysanne van der Wal (’38. Dorien Zeinstra), Lydia Borg, Marlies Slegter, Maly Breed, Tiny Hoekstra en Lianne de Vries.