Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag sc Heerenveen - PEC Zwolle

PEC Zwolle Vrouwen speelde vrijdagavond de belangrijke uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Het team van trainer Sebastiaan Borgardijn jaagt nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. Vorige week werd er verloren van PSV, maar bood het vertoonde spel genoeg aanknopingspunten om met een goed gevoel af te reizen naar Friesland.

De wedstrijd in Heerenveen is nog maar net van start of de eerste kans valt te noteren. Een onderschepping op het middenveld, stelt Van Schoonhoven in staat een goede pass te versturen op Van Daelen. De spits van PEC Zwolle Vrouwen heeft het vizier echter net iets te hoog staan, waardoor de bal over het doel verdwijnt. Niet veel later meld de thuisploeg zich voor het eerst. Een vrije trap van ongeveer twintig meter wordt hard op doel geschoten, maar keepster Olthuis weet de poging goed te keren. Er staat ruim een kwartier op de klok als Heerenveen het net wel weet te vinden. Via een mooie opening wordt de rechtsbuiten in staat gesteld een voorzet af te leveren op Simone Kets, de aanvalster rond deze mogelijkheid bekwaam af. Een paar minuten later verdubbelt de thuisploeg de score. Een lange bal van achteruit wordt gered door Olthuis, het lukt alleen niet de bal weg te werken waarna Kirsten Bakker de bal ongelukkig voor de voet van Breed legt; 2-0. Vlak voor de rust is PEC Zwolle Vrouwen nog tweemaal dichtbij de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Bakker vliegt rakelings over, terwijl een sterke actie en voorzet van Bruinenberg, ook niet het gewenste effect heeft.  

In het tweede bedrijf gaat de strijd lange tijd gelijk op. Echt grote kansen zijn niet te noteren. Pas een kwartier voor tijd wordt een pass van achteruit goed doorgespeeld. Hierdoor ontstaat er een mogelijkheid voor Schepers. Ze schiet de bal vol overtuiging vanaf de zijkant van het veld, maar treft hierbij geen doel. Vijf minuten later beslist sc Heerenveen het duel definitief. Wederom lukt het de Zwolse verdediging niet om de bal weg te werken, waarna een steekpass aankomt bij Breed. De aanvalster schiet beheerst raak en beslist zodoende het duel. Ook een eretreffer is PEC Zwolle Vrouwen niet gegund, als vlak voor de blessuretijd Van Daelen haar poging uiteen ziet spatten op de lat.

Volgende week staat er voor PEC Zwolle Vrouwen wederom een uitwedstrijd op het programma. Vrijdagavond 26 februari is om 19.30 uur ADO Den Haag de tegenstander. Plaats van handeling is het Kyocera stadion.


Wedstrijdstatistieken


Scoreverloop:
17. 1-0 Kets
20. 2-0 Breed
80. 3-0 Breed

Gele kaart: Klein Braskamp en Van Vilsteren (PEC Zwolle Vrouwen)

Opstelling sc Heerenveen: Olthof, Zeinstra, Burgwal, Douma (64. Van den Heuvel), Kets, Casparij (86. Meijerink), Van der Wal (83. Bruil), Borg, Slegter, Breed en De Vries.

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Olthuis, Klein Braskamp, Van Vilsteren (60. Schepers), Bruinenberg, Frijlink, Van Dam, Bakker, Te Winkel (46. Tiemens), Van Schoonhoven, Van Daelen en De Graaf.