Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag sc Heerenveen - PEC Zwolle

PEC Zwolle Vrouwen haalt eerste punt binnen

Vrijdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen in de tweede speelronde van de Eredivisie Vrouwen tegen het dameselftal van sc Heerenveen. Zowel de Zwollenaren als de Friezinnen verloren vorige week de seizoenopening van respectievelijk PSV (1-4) en Ajax (4-1). Voor beide elftallen een mooie uitdaging om de eerste overwinning van het seizoen bij te schrijven.

Het zijn de Zwollenaren die in de retrogroene uitshirts sterk aan de wedstrijd beginnen. Zo komt Marije van Dam na zes minuten vrij voor de keeper van sc Heerenveen Vrouwen te staan, na een slimme actie van Joyce Mijnheer. Ze krijgt de bal echter niet in het doel, waardoor de stand gelijk blijft. Even later probeert Mijnheer het zelf met een schot, maar ook haar inzet belandt niet tegen de touwen. De Blauwvingers zijn in deze beginfase de bovenliggende partij. Na negentien minuten mag PEC Zwolle Vrouwen een strafschop nemen, nadat de scheidsrechter hands heeft geconstateerd in het zestienmetergebied. Het is Judith Frijlink die achter de bal gaat staan en dit buitenkansje koelbloedig binnentrapt: 0-1. Enigszins tegen de verhouding in komt het elftal uit Heerenveen één minuut later alweer op gelijke hoogte. Uit een hoekschop komt de bal bij de tweede paal terecht, waarna voormalig PEC Zwolle-speelster Charissa Burgwal de stand gelijk trekt.

In de tweede helft komt sc Heerenveen Vrouwen beter in haar spel. Dit resulteert in enkele kansen, maar doelvrouw Nadja Olthuis blijkt een heuse sta in de weg. In de slotfase golft het spel op en neer, maar wordt er niet meer gescoord. Dit ondanks mogelijkheden voor PEC Zwolle-speelsters Mijnheer en Suzanne Giesen. Zodoende eindigt het duel sc Heerenveen Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen in een 1-1 gelijkspel en mogen allebei de elftallen het eerste punt bijschrijven.  Foto's van deze wedstrijd zijn hieronder te vinden.   Volgende week vrijdag speelt het elftal van trainer/coach Sebastiaan Borgardijn in het IJsseldelta stadion tegen Ajax. 

Wedstrijdstatistieken 
sc Heerenveen Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 1-1 (1-1)

Scoreverloop 
Judith Frijlink (strafschop) 0-1 
Charissa Burgwal 1-1

Basisopstelling 
PEC Zwolle: Nadja Olthuis, Marije van Dam, Kyra Scheggetmann, Kirsten Bakker, Lesley te Winkel, Anouk van Vilsteren, Tessa Klein Braskamp, Sharon Bruinenberg, Judith Frijlink, Joyce Mijnheer, Yvette van Daelen.