Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag sc Heerenveen - PEC Zwolle

PEC Zwolle Vrouwen verliest in Friesland

Dinsdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen. Een duel, waarin de Zwollenaren veel oude bekenden tegenkwamen. Zo stonden voormalig Zwolle-speelsters Lydia Borg, Sylvia Smit, Lianne de Vries en Charissa Burgwal bij de Friezen in de basisopstelling.

De Zwolse selectie begint goed aan de wedstrijd en krijgt na twintig minuten de eerste mogelijkheid. Jolijn Heuvels geeft de bal voor op Joyce Mijnheer, die het leer echter net niet goed raakt, waardoor de stand gelijk blijft. Kort hierna krijgen beide elftallen kansen. Zo ziet Jorie Schepers haar inzet over het doel belanden en is het sc Heerenveen Vrouwen dat de lat raakt. In de 32e minuut is het dan wel raak voor de Friezinnen. Nadat Nadja Olthuis in eerste instantie redt op een inzet van Yvonne Ploeg, is het Tiny Hoekstra die het net vervolgens wel vindt: 1-0.

Na de thee is het de thuisploeg die na 55 minuten wederom een kans krijgt, maar Sisca Folkertsma raakt de paal. Kort daarna scoort sc Heerenveen Vrouwen een tweede treffer. Een voorzet van Borg wordt door de Zwolse defensie niet goed verwerkt, waarna Ploeg de bal voor open doel binnentrapt. In de minuten daarna is PEC Zwolle Vrouwen zoekende. Trainer/coach Sebastiaan Borgardijn besluit aanvallend te wisselen en brengt Jennieke van der Pol en Rebecca Doejaaren binnen de lijnen voor Anouk van Vilsteren en Lesley te Winkel. Dit resulteert direct in de aansluitingstreffer. Van der Pol raakt de bal met veel gevoel en ziet haar schot van grote afstand achter de doelvrouw belanden. Het zijn de vrouwen van sc Heerenveen die het duel vervolgens naar zich toe trekken. Door doelpunten van Carmen de Mare en Folkertsma eindigt de wedstrijd tussen de concurrenten uiteindelijk in 4-1.

Aanstaande vrijdag heeft PEC Zwolle Vrouwen alweer de mogelijkheid om zich te revancheren voor deze nederlaag. Dan staat namelijk het duel tegen ADO Den Haag Vrouwen op het programma.

sc Heerenveen Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 4-1 (1-0)
Scheidsrechter: Jurjen Kaper
Locatie: Sportpark Skoatterwâld

Opstellingen
sc Heerenveen Vrouwen: Olthof, Akkerman, Burgwal, Ploeg, Folkertsma, Smit, Van der Wal, Borg, Hoekstra (’66. De Mare), Johnsson (’70. Kets) en De Vries (’81. Slegter).

PEC Zwolle Vrouwen: Olthuis, Heuvels, Kogelman, Jager, Schepers, Klein Braskamp, Mijnheer, Van Vilsteren (’70. Van der Pol), Van Daelen, Bruinenberg en Te Winkel (’70. Doejaaren).

Scoreverloop
’32. Hoekstra 1-0
’59. Ploeg 2-0
’75. Van der Pol 2-1
’77. De Mare 3-1
‘90+3. Folkertsma 4-1