Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag SC Heerenveen - PEC Zwolle

Vrijdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen op sportpark Skoatterwâld tegen het vrouwenelftal van sc Heerenveen. De wedstrijd ging om 19.30 uur van start en stond onder leiding van Anita Hadders. Bij sc Heerenveen Vrouwen begonnen voormalig PEC Zwolle-speelsters Lianne de Vries en Charissa Burgwal in de basis.

PEC Zwolle Vrouwen begon sterk tegen de nummer vier van de BeNe League. Dit resulteerde na drie minuten in de 0-1 voor de Zwolse bezoekers. Judith Frijlink was alert bij een hoekschop en kopte het leer knap tegen de touwen. Gedurende de eerste helft werden de Friezinnen sterker. Onder leiding van international Vivianne Miedema kwam sc Heerenveen Vrouwen na twintig minuten terug in de wedstrijd. Beheerst schoot ze de bal vanuit een lastige hoek achter doelvrouw Nadja Olthuis: 1-1. Na kansen over en weer was het de thuisploeg die nog voor rust op voorsprong kwam. De treffer kwam op naam van de 16-jarige Sisca Folkertsma. Hierdoor gingen beide elftallen met een 2-1 stand rusten.

In het tweede bedrijf ging het spel op en neer. Na een uur viel verdedigster Jolijn Heuvels met een blessure uit. Jorie Schepers kwam als haar vervanger binnen de lijnen. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was het Jennieke van der Pol die de stand gelijktrok. Na een goede aanval schoot ze de bal hard in het doel: 2-2. Trainer Sebastiaan Borgardijn nam geen genoegen met één punt en bracht Lieke Huls als extra aanvallende impuls in het veld. Tot teleurstelling van de Zwollenaren was het de ingevallen Tiny Hoekstra die nog scoorde en er zo voor zorgde dat de Friezinnen de punten in Heerenveen hielden: 3-2.

De Blauwvingers kunnen zich nu opmaken voor de belangrijke halve finale van de KNVB Beker voor vrouwen tegen PSV/FC Eindhoven. Dit duel wordt aankomend weekend in het IJsseldelta stadion in Zwolle gespeeld. Meer informatie over het PEC Zwolle vrouwenelftal vind je  hier.

Opstellingen 
sc Heerenveen Vrouwen : Olthof, Akkerman, Waldus, Hau, Hijlkema (’79. Hoekstra), Miedema, Burgwal, Schuiten, Folkertsma, De Vries (’46. Drost), Kuikstra.

PEC Zwolle Vrouwen : Olthuis, Heuvels (’62. Schepers), Klein Braskamp, Nijman, Brummel, Van Brummelen, Van der Pol, Frijlink, Scheggetmann (’86. Huls), Borg, Kets.

Scoreverloop 
‘3. Frijlink 0-1 
’20. Miedema 1-1 
’45. Folkertsma 2-1 
’81. Van der Pol 2-2 
’90. Hoekstra 3-2