Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - SC Heerenveen

PEC Zwolle Vrouwen speelt gelijk tegen Friezinnen

Vrijdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen op het sportcomplex van partnervereniging Be Quick’28 de competitiewedstrijd tegen de vrouwen van SC Heerenveen. Bij de Zwolse vrouwen begon Saskia Brekelmans als keepster in de basis. De wedstrijd met de Friezen was een weerzien met voormalig Zwolle-speelsters Lianne de Vries en Charissa Burgwal. 

PEC Zwolle Vrouwen begint goed aan de wedstrijd. Het team van trainer Sebastiaan Borgardijn speelt in een hoog tempo en is bij tijd en wijle de bovenliggende partij. Toch is het SC Heerenveen dat in de 45e minuut, enigszins tegen de verhouding in, op een 0-1 voorsprong komt. Uit een hoekschop weet Vivianne Miedema de bal in het net te werken, waardoor de 17-jarige Oranje international het eerste doelpunt van de avond scoort. Met deze tussenstand gaan beide teams rusten.

De Zwolse vrouwen komen goed uit de kleedkamer, zijn de bovenliggende partij, wat leidt tot kansen voor Sylvia Smit en Marianne van Brummelen. Beide speelsters krijgen de bal echter niet in het doel. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd is het wel raak voor PEC Zwolle Vrouwen. Na goed voorbereidend werk van Judith Frijlink komt het leer bij Marije Brummel terecht, die knap uithaalt en zo de 1-1 op het scorebord schiet. Een terecht doelpunt, gezien het wedstrijdbeeld. Toch krijgen de bezoekers nog een grote kans om de drie punten mee naar Friesland te nemen. Miedema lijkt de 1-2 te scoren, na een slippertje van doelvrouw Brekelmans, maar de spits schiet het leer in het zijnet.

De eerstvolgende competitiewedstrijd van PEC Zwolle Vrouwen is op vrijdag 29 november. In Tubeke treffen de Zwollenaren de vrouwen van RSC Anderlecht. Het duel gaat om 20.30 uur van start.

PEC Zwolle Vrouwen - SC Heerenveen 1-1 (0-1) 
Scheidsrechter: Dhr. Roosenburg

Opstellingen: 
PEC Zwolle: Brekelmans, Heuvels, Kogelman, Klein Braskamp, Brummel, Van Brummelen, Smit (76. Van Daelen), Frijlink, Scheggetmann, Schepers (56. Bruinenberg), Kets.

SC Heerenveen: Olthof, Waldus, Hau, Hijlkema (59. Hoekstra), Miedema, Ploeg, Burgwal, Schuiten, Folkertsma (70. Drost), De Vries, Kuikstra.

Scoreverloop: 
45. Miedema 0-1
80. Brummel 1-1