Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - RSC Anderlecht

Vrijdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen de belangrijke thuiswedstrijd tegen RSC Anderlecht. Om aansluiting te vinden bij de grote middenmoot van de BeNe League hadden de Zwollenaren drie punten nodig.  

In een regenachtig IJsseldelta stadion gaat de wedstrijd vanaf het begin gelijk ook. De ploegen tasten wat af, zonder dat dit resulteert in mogelijkheden. Vanuit het niets weten de gasten uit België plotseling te scoren. Een schot van Carvalhas Rodrigues vanaf 20 meter verrast keepster Olthuis en ploft tegen de touwen. De Blauwvingers laten zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan. Het team van trainer Borgardijn gaat meteen op zoek naar de gelijkmaker en dwingt de gasten daarmee terug op eigen helft. De gelijkmaker laat dan ook niet lang op zich wachten. In de 19 e  minuut heeft Van Dam een goede actie en dito voorzet in huis, Mijnheer rondt de bal beheerst af. De gelijkmaker geeft de Zwolse vrouwen een extra boost. De Belgen staan onder druk, maar kunnen met het nodige kunst- en vliegwerk een achterstand voorkomen. Spits Van Daelen krijgt vlak voor de thee de grootste kans, maar de keepster van Anderlecht weet ternauwernood redding te brengen.  

Na de rust weet PEC Zwolle Vrouwen wel te scoren. Wederom is het Mijnheer die na een voorzet van ditmaal Te Winkel weet af te ronden. De vrouwen uit België lijken wat verbouwereerd en de thuisploeg krijgt kansen de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar slaagt daar niet in. Niet veel later trekt Anderlecht de score weer gelijk. Wederom is het Carvalhas Rodrigues die scoort, nadat ze een vrije doorgang kreeg van de Zwolse defensie. De onverwachte gelijkmaker lijkt hard aan te komen bij PEC Zwolle Vrouwen. De Belgen nemen de overhand en krijgen meer ruimte om tot voetballen te komen. Dit resulteert in wat mogelijkheden, die echter niet goed worden uitgespeeld. Net op het moment dat een ieder zich neer lijkt te leggen bij een gelijkspel weet de thuisploeg nog eenmaal uit te breken. Diep in blessuretijd wordt Doejaaren de diepte ingestuurd door een pass van achteruit van Klein Braskamp. Doejaaren weet ijzig kalm af te ronden en schiet zodoende het winnende doelpunt op het scorebord.  

Door de verdiende overwinning stijgt PEC Zwolle Vrouwen een plek op de ranglijst aangezien het over sc Heerenveen heengaat. Het staat nu op de elfde plaats in de BeNe League met 13 punten uit 14 wedstrijden.

Wedstrijdstatistieken:

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Olthuis, Heuvels, Kogelman, Jager, Klein Braskamp, Mijnheer (75. Doejaaren), Van Vilsteren (86. Huls), Van Daelen, Bruinenberg, Te Winkel (72. Tiemens) en Van Dam.
Opstelling RSC Anderlecht: Lemey, Vanhooren, Benabid, Marinucci, De Neve, Wiard (75. Hannecart), Deloose, Blave (46. Gelders), Wajnblum, Carvalhas Rodrigues en Wyndaele.

Scoreverloop:
10. S. Carvalhas Rodrigues 0-1
18. J. Mijnheer 1-1
49. J. Mijnheer 2-1
65. S. Carvalhas Rodrigues 2-2
90. R. Doejaaren 3-2