Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag RSC Anderlecht - PEC Zwolle

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond een nederlaag geleden in België. Tegenstander RSC Anderlecht was in Tubeke met 4-1 te sterk.

In de eerste helft zijn beide teams zoekende. Vanwege de kleine ruimte resulteert dit niet in veel kansen. Pas in het laatste gedeelte van het eerste bedrijf gooien de teams de schroom wat van zich af. Een paar halve kansen zijn het gevolg, maar gescoord wordt er niet.

De Zwollenaren komen goed uit de kleedkamer en weten het doel van Anderlecht een paar keer te bestoken. Het vizier staat hierbij echter niet op scherp. Na tien minuten weten de Belgen een grote kans bij elkaar te spelen, maar de Zwolse doelvrouw Nadja Olthuis weet redding te brengen. In de 64 e minuut is het echter wel raak voor de thuisploeg. Een hoekschop wordt knap binnen gekopt. Het team van trainer Sebastiaan Borgardijn gooit de schroom van zich af en gaat op jacht naar de gelijkmaker. De ruimte die hierbij wordt weggeven wordt door Anderlecht uitstekend benut. Het weet namelijk twee keer te scoren in drie minuten tijd, waardoor de wedstrijd definitief in het slot zit. In blessuretijd wordt ook nog tweemaal doel getroffen. Eerst scoort Anderlecht het vierde doelpunt van de avond, waarna Lieke Huls de Zwolse eretreffer op het scorebord schiet.

Met een terechte 4-1 nederlaag stappen de PEC Zwolle Vrouwen in de spelersbus richting Overijssel. Dinsdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. In het eigen IJsseldelta stadion is om 19.30 uur sc Heerenveen de tegenstander.