Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag RSC Anderlecht - PEC Zwolle

PEC Zwolle Vrouwen verliest na doelpuntrijke tweede helft

Vrijdagavond speelde het PEC Zwolle vrouwenelftal in Tubeke tegen de vrouwen van RSC Anderlecht. De Belgische ploeg had voorafgaand aan de wedstrijd drie punten voorsprong op de Zwollenaren. Het elftal van trainer Sebastiaan Borgardijn was dan ook gebrand om qua punten op gelijke hoogte te komen met RSC Anderlecht.

In de eerste helft zijn beide teams aan elkaar gewaagd. PEC Zwolle Vrouwen krijgt via Sylvia Smit een goede mogelijkheid om de score te openen, maar de speelster krijgt de bal niet voorbij de Belgische doelvrouw. Ook RSC Anderlecht komt er in de omschakeling enkele keren dreigend uit, maar grote kansen levert dit in het eerste bedrijf niet op.

De tweede helft kan daarentegen worden omschreven als een waar doelpuntenspektakel. Na een gemiste kans van Simone Kets, schiet RSC Anderlecht aanvoerster Pauline Crammer een strafschop in de 49e minuut onberispelijk binnen. In de 52e minuut is het wederom raak voor de Belgen als Lucinda Michez het net vindt na een snelle aanval (2-0). Zeven minuten later komt de uitspelende ploeg terug in de wedstrijd, nadat Marianne van Brummelen de bal over de doellijn tikt (2-1). Enkele seconden later lijkt PEC Zwolle Vrouwen de stand, via Marije Brummel, gelijk te trekken, maar haar schot belandt op de lat. In de rebound mag RSC Anderlecht een treffer bijschreven. Mégane Lerinckx scoort haar eerste doelpunt van de avond en brengt de stand op 3-1. In de 70e minuut brengt de effectieve thuisploeg de tussenstand op 4-1, opnieuw via aanvalster Crammer. Judith Frijlink doet namens PEC Zwolle Vrouwen in de 76e minuut nog iets terug (4-2), maar het is RSC Anderlecht dat de voorsprong niet meer uit handen geeft. Michez scoort voor de thuisploeg nog drie keer (5-2, 6-2, 7-3), terwijl aan Zwolse zijde enkel Jennieke van der Pol (6-3) en Smit (7-4) nog doeltreffend zijn. Hierdoor eindigt het duel tussen de Belgische topploeg en PEC Zwolle Vrouwen in 7-4.

Op 6 december neemt PEC Zwolle Vrouwen het op tegen KAA Gent. De wedstrijd wordt in Zwolle gespeeld en gaat om 19.30 uur van start. De toegang is gratis.

RSC Anderlecht Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 7-4 (0-0)  
Scheidsrechter: Dhr. Alexis

Opstellingen
PEC Zwolle Vrouwen : Heijne, Heuvels, Kogelman, Klein Braskamp, Brummel, Van Brummelen, Smit, Scheggetmann, Bruinenberg (64. Van der Pol), Van Daelen (75. Frijlink), Kets.
RSC Anderlecht Vrouwen : Lemey, Benabid, Marinucci (75. Vanhooren), De Neve, Crammer, Bouharat (80. Van Hamel), Lerinckx, Deloose, Blave (85. De Kegel), Michez, Hannecart.

Scoreverloop
49. Crammer (1-0 strafschop)
52. Michez (2-0)
59. Van Brummelen (2-1)
61. Lerinckx (3-1)
70. Crammer (4-1)
76. Frijlink (4-2)
78. Michez (5-2)
82. Michez (6-2)
86. Van der Pol (6-3)
88. Michez (7-3)
90. Smit (7-4)