Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Royal Antwerp F.C.

PEC Zwolle Vrouwen wint derde duel op rij

Na de knappe overwinningen tegen SC Telstar en PSV/FC Eindhoven speelde PEC Zwolle Vrouwen vrijdagavond thuis tegen Royal Antwerp F.C. Vrouwen, dat op de laatste plaats in de BeNe League staat. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Sjoukje de Jong.

De eerste kans van de wedstrijd is voor PEC Zwolle Vrouwen. Marianne van Brummelen kan in de derde minuut één op één op de Belgische doelvrouw afgaan, maar ze krijgt de bal niet in het doel. Na nog twee mogelijkheden voor Kyra Scheggetmann en Judith Frijlink is het in de negende minuut wel raak voor het Zwolse vrouwenelftal. Na goed voorbereidend werk van Tessa Klein Braskamp en Sylvia Smit komt de bal bij Frijlink terecht. De aanvallend ingestelde speelster ziet dat haar inzet in eerste instantie wordt gekeerd, maar in de rebound is het Van Brummelen die de 1-0 op het scorebord zet. PEC Zwolle Vrouwen heeft het betere van het spel en komt na 26 minuten op een 2-0 voorsprong. Een voorzet van Klein Braskamp wordt door Frijlink knap binnengekopt. De opponent uit België krijgt nog wel enkele mogelijkheden, maar doelvrouw Nadja Olthuis en Smit kunnen de bal voor de doellijn wegwerken.

In de tweede helft verandert er niet veel aan het spelbeeld. De Blauwvingers lijken al snel opnieuw te scoren, maar de keepster van Royal Antwerp F.C. Vrouwen houdt een kopbal van Frijlink met een goede redding uit het net. Na 63 minuten is het wel raak voor de thuisploeg na een snelle uitbraak. Via Frijlink en Smit komt het leer bij Van Brummelen terecht, die koelbloedig de 3-0 binnenschiet. Vlak voor het einde van de wedstrijd is het Smit die haar hoekschop in één keer in het doel trapt. Hierdoor eindigt het duel in een ruime 4-0 overwinning.

PEC Zwolle Vrouwen – Royal Antwerp F.C. 4-0 (2-0)
Scheidsrechter: Sjoukje de Jong

Opstellingen
PEC Zwolle Vrouwen : Olthuis, Heuvels (’71. Jager), Klein Braskamp, Nijman (’75. Schepers), Brummel, Van Brummelen, Van der Pol, Smit, Frijlink, Scheggetmann en Kets.

Royal Antwerp F.C Vrouwen : Andries, Kerckx (’64. Van der Auwera), Michiels, Belmans, Verbruggen, Mannaert, Suenens, Van Broeck, Van Loock, Kolen (’82. Peeraer) en Huybrechts.

Scoreverloop
‘9. Van Brummelen 1-0
’26. Frijlink 2-0
’63. Van Brummelen 3-0
’88. Smit 4-0