Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Royal Antwerp F.C. - PEC Zwolle

Vrouwenelftal verslaat Belgische Royal Antwerp

Na de knappe overwinning op ADO Den Haag heeft PEC Zwolle Vrouwen ook de wedstrijd tegen het Belgische Royal Antwerp F.C. winnend afgesloten. Door deze overwinning staan de Blauwvingers nu op de dertiende plaats met zeven punten uit acht gespeelde wedstrijden. De Zwolse treffers werden gemaakt door Marianne van Brummelen (3x), Jennieke van der Pol en Marije Brummel. 

Op een moeilijk bespeelbaar veld begonnen de teams rommelig aan de wedstrijd. Het was de Zwolse ploeg die in de 39e minuut op een 0-1 voorsprong kwam. Aanvalster Van Brummelen schoot de bal goed tegen de touwen. Met deze minimale voorsprong gingen de vrouwen de rust in.

Na de rust kwam PEC Zwolle Vrouwen beter in de wedstrijd en kreeg het meer grip. Dit resulteerde in de 65e minuut in de 0-2, wederom door Van Brummelen. De snelle speelster ging alleen op de Belgische keepster af en rondde beheerst af. Kort daarna was het Van der Pol die de derde Zwolse treffer op haar naam kreeg. Na een mooie aanval schoot de vleugelspeelster het leer tegen de touwen (0-3). Even later leek Tessa Klein Braskamp ook nog een doelpunt mee te pakken, maar de inzet van de middenveldster kwam op de lat terecht. In de 72e minuut pikte oud-international Marije Brummel haar goal mee. Na een voorzet van Van der Pol bracht Brummel de stand op een comfortabele 0-4 voorsprong. Dit was echter nog niet de eindstand, want in de 78e minuut kwam een uittrap van doelvrouw Kimberly Heijne precies bij Van Brummelen terecht, die zo haar derde doelpunt van de avond scoorde (0-5). Met drie punten in de zak ging het vrouwenelftal van PEC Zwolle vanuit België terug naar de Hanzestad.

Aanstaande vrijdag speelt PEC Zwolle Vrouwen opnieuw een wedstrijd. Dit keer is PSV/FC Eindhoven de tegenstander. Voor PSV/FC Eindhoven spits Lisanne Vermeulen betekent dit een weerzien met de speelsters waar ze het vorige seizoen mee speelde. De wedstrijd wordt gespeeld in Zwolle en begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Scoreverloop: 
39’ Van Brummelen (0-1)
65’ Van Brummelen (0-2)
69’ Van der Pol (0-3)
72’ Brummel (0-4)
78’ Van Brummelen (0-5)