Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - PSV/FC Eindhoven

Het vrouwenelftal van PEC Zwolle heeft voor een stunt gezorgd. Dinsdagavond werd PSV/FC Eindhoven Vrouwen in het IJsseldelta stadion met een minimale uitslag verslagen (1-0). 

De beginfase van de wedstrijd was afwachtend van beide kanten. De bezoekers hanteerden veel de lange bal en de Zwolse vrouwen probeerden de bal in de ploeg te houden. In de 24e minuut was de eerste kans van de wedstrijd. Na een overtreding van Suzanne Giesen, legde Myrthe Morrees aan voor een vrije trap. Haar schot van zo’n 28 meter ketste af op de lat. Net voor rust kreeg Judith Frijlink een goede mogelijkheid, na een mooi voorzet van Anouk van Vilsteren. Fijlink kreeg de bal echter niet onder controle, waardoor er geen grote kans ontstond.

In de tweede helft werden de Brabanders gevaarlijk met verschillende kansen, maar de aanvalsters wisten het overzicht niet te behouden, waardoor dit op niets uit liep. De Blauwvingers, die de hele wedstrijd bijna geen kans creëerden, openden verrassend de score. Rebecca Doejaaren sprintte langs de rechterkant, waarna zij een perfecte voorzet gaf op Joyce Mijnheer. De spits van PEC Zwolle Vrouwen kopte vrij op doel. In eerste instantie bracht doelman Angela Christ nog redding, maar zij was kansloos op de rebound (1-0). In de 66e minuut bracht Mijnheer bijna de 2-0 op het scorebord. Jennieke van der Pol gaf een voorzet op maat, maar Mijnheer tikte de bal net naast. Het elftal uit Eindhoven werd verder niet gevaarlijk en een stunt was in de maak. Door de winst heeft PEC Zwolle Vrouwen nu 16 punten uit 22 wedstrijden. 

Wedstrijdstatistieken:  
PEC Zwolle Vrouwen – PSV/FC Eindhoven: 1-0 (0-0)  
Scheidsrechter: Marije Deuring 

Scoreverloop: 
’55. Joyce Mijnheer 1-0

Opstellingen: 
PEC Zwolle: Nadja Olthuis, Verena Jager, Tessa Klein Braskamp, Joyce Mijnheer (’70. Yvette van Daelen), Anouk van Vlisteren, Lesley te Winkel, Suzanne Giesen, Rebecca Doejaaren (’63. Jennieke van der Pol), Judith Frijlink, Marije van Dam, Merlin Tiemens (’92. Jorie Schepers). 

PSV/FC Eindhoven: Angela Christ, Nadja Pfeiffer, Maran van Erp, Myrthe Moorrees, Mauri van de Wetering, Lisanne Vermeulen, Corine Peels, Laura Strik (’75. Jeslynn Kuijpers), Vera Egelmeers (’66. Ibti Bouharat), Melissa Evers (’83. Kika van Es), Nadia Coolen.