Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PSV/FC Eindhoven - PEC Zwolle

Op sinterklaasavond reisde PEC Zwolle Vrouwen af naar Brabant voor de uitwedstrijd tegen PSV/FC Eindhoven. Het tiende duel in de competitie voor de Blauwvingers ging van start op Sportpark de Herdgang. Om 19.30 uur traden de dames aan in het groen-witte uittenue.

Bij aanvang van de eerste helft wordt meteen duidelijk dat het uitdelen van geschenkjes hoog in het vaandel staat deze avond. Bij de eerste plaatselijke aanval gaat een voorzet van de Brabantse Lisanne Vermeulen richting Sabine Becx die vervolgens richting het doel schiet. Aldaar kan de kersverse international Maran van Erp de bal over de lijn tikken: 1-0 in de zesde minuut. Toch lijken de Zwollenaren niet echt aangeslagen. Jennieke van der Pol weet Melissa Evers het leer te ontfutselen, maar ze mist snelheid om af te straffen. In de elfde minuut snelt Tessa Klein Braskamp met de bal over het veld. Ze laat een schietkans op het doel niet zomaar voorbij gaan, maar doelvrouw Angela Christ houdt de gelijkmaker met een mooie redding uit haar doel. Dan breekt een fase aan waarin weinig actie te bespeuren valt. De eerstvolgende aanval die vervolgens in de 21e minuut ingezet wordt staat op naam van de Eindhovenaren. Michelle Hendriks schiet vanuit een corner de bal naar de tweede paal, waar de Zwolse Jolijn Heuvels het leer ongelukkig voor de voeten van tegenspeelster Ibti Bouharat kopt. Deze laat het presentje niet liggen en schiet droog de 2-0 binnen. Net over het halve uur zetten Klein Braskamp en Jorie Schepers een mooie aanval in. De bal vliegt met een perfectie voorzet richting Joyce Mijnheer, die de bal helaas niet onder controle krijgt. Dan doen de Brabanders er nog een schepje bovenop. Melissa Evers geeft een gemeten voorzet op Bouharat, die haar tweede doelpunt van de avond maakt. In de 38e minuut is de 3-0 voorsprong een feit.

In de tweede helft volgt een festival van gemiste kansen voor de thuisploeg. De Brabantse speelsters slagen er niet in om voorbij de Zwolse doelvrouw Nadja Olthuis te komen. De groen-witten dreigen nogmaals als Mijnheer na een diepe bal alleen voor het doel uitkomt. Doelvrouw Angela Christ werpt zich echter in de baan van de bal. Dan zet PEC Zwolle Vrouwen opnieuw de aanval in. Over rechts komt het leer bij Jennieke van der Pol terecht, die de Brabantse doelvrouw overtuigend weet te verslaan. Ze trapt de bal binnen in de korte hoek en zet daarmee in de 89e minuut de 3-1 eindstand op het scorebord.

Wedstrijdstatistieken
PSV/FC Eindhoven – PEC Zwolle Vrouwen 3-1 (3-0)
Scheidsrechter: dhr. Vink

Opstellingen
PSV/FC Eindhoven : Christ, Pfeiffer, Van Erp, Moorrees, Vermeulen (’62. Peels), Kuijpers, Bouharat (’84. Calleeuw), Strik, Evers (’76. Egelmeers), Becx en Hendriks.
PEC Zwolle Vrouwen : Olthuis, Kogelman, Klein Braskamp (’60. Scheggetmann), Van Vilsteren, Van der Pol, Schepers, Mijnheer, Bruinenberg (’54. Huls), Van Daelen (’78. Te Winkel), Giesen.

Scoreverloop
‘6. Maran van Erp 1-0
’21. Ibti Bouharat 2-0
’38. Ibti Bouharat 3-0
’89. Jennieke van der Pol 3-1