Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - PSV/FC Eindhoven

PSV/FC Eindhoven te sterk voor Zwolse vrouwen

Vrijdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen op het sportcomplex van partnervereniging Be Quick’28 tegen PSV/FC Eindhoven. Het was de eerste wedstrijd waarbij de Zwolse vrouwen in de wedstrijdtenues met daarop de nieuwe shirtsponsor ‘Kookwinkel Oldenhof’ speelden. Bij de bezoekers begon voormalig Zwolle-spits Lisanne Vermeulen in de basis. 

Na enkele mogelijkheden aan beide kanten was het Vermeulen die in de 29e minuut een doelpunt scoorde tegen haar oude ploeg. Hiermee bracht ze PSV/FC Eindhoven op een 0-1 voorsprong. Vijf minuten later was het opnieuw Vermeulen die een treffer achter haar naam kreeg. Haar inzet belandde achter PEC Zwolle keepster Kimberly Heijne tegen de touwen (0-2). PEC Zwolle Vrouwen kon in het eerste bedrijf geen vuist maken en zocht na 45 minuten met een achterstand de kleedkamer op.

Na de rust kreeg PEC Zwolle via onder meer Marianne van Brummelen en de ingevallen Simone Kets enkele kansen om terug in de wedstrijd te komen. De speelsters hadden het vizier echter niet op scherp staan, waardoor de 0-2 tussenstand op het scorebord bleef. In de 84e minuut kwam het elftal uit Eindhoven nog op een 0-3 voorsprong. Een vrije trap ging via Judith Frijlink in haar eigen doel, waarna de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot. Zodoende nam PSV/FC Eindhoven de drie punten mee de bus in.

Vrijdag 15 november speelt PEC Zwolle Vrouwen de eerstvolgende competitiewedstrijd. Het team speelt in Zwolle tegen de vrouwen van SC Heerenveen. Deze wedstrijd gaat om 19.30 uur van start.

PEC Zwolle Vrouwen – PSV/FC Eindhoven Vrouwen 0-3 (0-2) 
Scheidsrechter. Dhr. Kaper

Opstellingen: 
PEC Zwolle Vrouwen : Kimberly Heijne, Jolijn Heuvels, Mariska Kogelman, Tessa Klein Braskamp (80. Yvette van Daelen), Marije Brummel, Marianne van Brummelen, Jennieke van der Pol (45. Simone Kets), Sylvia Smit, Judith Frijlink, Kyra Scheggetmann (60. Sharon Bruinenberg), Jorie Schepers.

PSV/FC Eindhoven Vrouwen : Angela Christ, Marlou Kelleners (68. Melissa Evers), Jette van Vlerken, Kika van Es, Maran van Erp, Mauri van de Wetering, Lisanne Vermeulen (84. Suzanne de Kort), Jeslynn Kuijpers, Mirte Roelvink, Nadia Coolen (88. Sylke Calleeuw), Marlou Peeters.

Scoreverloop: 
29. Vermeulen (0-1)
34. Vermeulen (0-2)
84. Frijlink e.d. (0-3)